Last news in Fakti

25 Юни, 2022 14:07 2 904 1

Нотингам Форест счупи рекордите

  • нотингам форест-
  • трансфер-
  • рекорд-
  • унион берлин-
  • тайво авонийи-
  • висша лига

Един от славните английски отбори закупи нападател от Германия

Нотингам Форест счупи рекордите - 1
Снимка: Shutterstock

Новакът във Висшата лига Нотингам Форест потвърди трансфера на нигерийския нападател Тайво Авонийи срещу рекордната за клуба сума от около 17,5 милиона паунда.

24-годишният играч преминава на "Сити Граунд" от германския Унион Берлин с петгодишен договор. Авонийи, който отбеляза 20 гола в 43 мача в последния си сезон в Германия, става първото чуждестранно попълнение на Форест след завръщането на отбора във Висшата лига, предаде БТА.

Нападателят започна професионалната си кариера в Ливърпул през 2015 година, преди да премине под наем във Франкфурт, НЕК, Мускрон, Гент и Майнц. Впоследствие той се присъедини към Унион Берлин под наем през сезон 2020-21, след което берлинчани откупиха правата му. "Имаше голям интерес към Тайво от други клубове от Висшата лига и от цяла Европа, така че сме щастливи, че той избра Нотингам Форест", каза мениджърът на Форест Стив Купър.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКСПЕРТ от народа

    1 0 Отговор
    Пазарите на акции, облигации, футболисти ... са ПОЛУДЕЛИ. Това е БЕЗУМИЕ, все някога ще свърши тва и това свършване ще е катастрофално за всички хора на земята. Как пък не се намери един богат инвеститор или собственик на футболен клуб да прекрати това. Дори и Германия и Нидерландия, които доскоро направена така. Вече са обхваните от лудостта на скъпи трансфери на футболисти. И на огромни заплати от половин милион на седмица.