29 Май, 2022 21:37 1 747 4

Нотингам се завърна във Висшата лига

  • нотингам форест-
  • висша лига-
  • футбол-
  • хъдърсфийлд

Двукратният европейски клубен шампион победи с 1:0 над Хъдърсфийлд

Нотингам се завърна във Висшата лига - 1
Снимка:

Двукратният европейски клубен шампион Нотингам се завърна във Висшата лига след победа с 1:0 над Хъдърсфийлд.

Леви Колуил си отбеляза автогол в 43-ата минута във финалния плейоф на „Уембли“ и това бе достатъчно за „червените“, които за първи път от 1999 година ще играят в английския елит.

Началните минути не предложиха интересни положения, въпреки динамиката в играта. Играчите на Форест опитаха няколко удара от дистанция, но неуспешни.

Малко след изминаването на половин час игра Наби Сар намери по страхотен начин Сорба Томас на фланга. Крилото преодоля персоналния си пазач и опита прострелен пас в наказателното поле, но Брайс Самба внимаваше и пресече току пред връхлитащите играчи на гостите.

Две минути преди края на частта Джеймс Гарнър опита да намери свой съотборник в наказателното поле. Там обаче Колуил в намеренията си да изчисти прати топката в собстевната си врата.

Втората част не започна много по-различно от първата. Срещата предлагаше добро темпо, но интересни ситуации пред двете врати нямаше. Бренан Джонсън се прояви в средата на полувремето, като опита нисък шут по диагонал, но топката излезе встрани от вратата на Никълс.

Броени минути по-късно Хари Тофоло се строполи в наказателното поле и реферът Джонатан Мос му показа жълт картон за симулация. ВАР прегледа ситуацията и потвърди решението на арбитъра.

180 секунди след началото на даденото от Мос шестминутно продължение Люйс О`Брайън опита фалцов удар с левия крак, но не намери пазената от Самба врата, за нещастие на всички привърженици на "териерите".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Носталгия

    8 0 Отговор
    ех Еврофутбол!
  • 2 Кокорчо🙄

    1 0 Отговор
    Сега им трябва и един мениджър като божи робсън и легендата се завърна
  • 3 До ливадите

    8 1 Отговор
    Нотингам е от ранга на Ливер. Но не случи на чорбаджии. Дано да му потръгне. Бяха легенда навремето. И тях ги опушашме насред София.
  • 4 Гордостта на Тарра

    6 0 Отговор
    Браво на нотингам... Шанс но тия от winbeta два дена не ми позволяват транзакция към сметката ... Реал под и нотингам под 1.5 48 коеф общо щях да ги ошамара яко с 100 лв ... Никога повече в тия winbet