28 Юни, 2022 07:30 1 239 2

Джокович с трудна победа на старта на "Уимбълдън"

  • новак джокович-
  • уимбълдън-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • сун-ву куон

Сърбинът, който е поставен под номер 1 в схемата, спечели с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 срещу южнокорееца Сун-Ву Куон

Джокович с трудна победа на старта на "Уимбълдън" - 1
Снимка: БГНЕС

Защитаващият титлата си Новак Джокович започна с трудна победа на "Уимбълдън". Сърбинът, който е поставен под номер 1 в схемата, спечели с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 срещу южнокорееца Сун-Ву Куон. Мачът продължи точно два часа и половина.

Джокович, който е шесткратен победител в "Ол Инглънд Клъб", имаше много сериозни проблеми до средата на третия сет, когато най-после успя да наложи волята си над Куон, който заема 81-во място в световната ранглиста.

Мачът на централния корт започна по-добре за Куон, който поведе с 3:1 гейма. Джокович обаче успя да вземе пет поредни гейма и с тях да измъкне първата част. Сърбинът обаче допусна ранен пробив и във втория сет и този път не успя да направи нищо срещу уверената игра на противника си, който изравни сетовете след 6:3.

В третия сет Джокович отрази точка за пробив при 2:2 гейма, след което на свой ред направи брейк за 5:3. Това пречупи Куон, който отстъпи и в четвъртия сет, допускайки пробив на нула за 2:3 гейма.

"Той заслужава всички комплименти, защото показа превъзходна игра. Винаги е трудно на подобен турнир, особено когато не си играл подготвителни мачове и имаш толкова грамотен съперник срещу себе си. Не беше лесно да контролирам мача, трябваше да правя промени в хода му. Имаше момент, в който бях изправен пред точка за пробив в третия сет, спасих се и мисля, че това беше ключовият момент", каза Джокович след срещата.

За сърбина това бе 80-а победа в Лондон, с което той става първият тенисист с поне 80 победи на всеки един от четирите турнира от Големия шлем.

Във втория кръг Джокович ще играе с победителя от двойката между австралиеца Танаси Кокинакис и поляка Камил Майхжак.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    след 1:3 за китаецът с корейски паспорт господ ДЖОКОВИЧ заигра много силно!Превключи на висока скорост в разиграванията .Противникът му е голям талант.Играе силен тенис от дълги години.За 1ви кръг е много тежък жребий.Интересен ми е Мъри....Жалко за чилич,прецакаха го с.....Тестове за ковид.
  • 2 Петър

    1 1 Отговор
    Джокович с трудна победа на старта на "Уимбълдън, ако се беше ваксинирал,победата щеше да му е по лесна.