28 Юни, 2022 15:00 1 198 0

Тенисист аут от Уимбълдън заради COVID

  • матео беретини-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • уимбълдън

Поставеният под номер 8 в схемата на турнира Беретини обяви новината в профила си в социалните мрежи

Тенисист аут от Уимбълдън заради COVID  - 1
Снимка: БГНЕС

Финалистът от миналогодишното издание на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ Матео Беретини няма да може да участва в надпреварата тази година заради положителен тест за коронавирус.

Поставеният под номер 8 в схемата на турнира Беретини обяви новината в профила си в социалните мрежи.

„Съкрушен съм да обявя, че трябва да се оттегля от участие на „Уимбълдън“ заради положителен резултат за КОВИД-19. Имах грипоподобни симптоми и се изолирах в последните няколко дни. Въпреки че симптомите не бяха сериозни, реших, че е важно да направя нов тест тази сутрин, за да предпазя здравето и сигурността на колегите си и всички, заети с турнира“, написа 26-годишният италиански тенисист.

„Нямам думи да опиша изключително разочарование, което изпитвам. Мечтата ми тази година приключи, но ще се върна по-силен. Благодаря ви за подкрепата“, добави още Матео Беретини.

Също заради положителен тест за коронавирус преди ден от състезанието в Лондон се оттегли хърватинът Марин Чилич.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА