Last news in Fakti

13 Юли, 2022 18:03 626 5

Стилиян Петров съжалява, че битката за БФС се води в съда, а не през дебат между Бербатов и Михайлов

  • стилиян петров-
  • димитър бербатов-
  • бфс-
  • борислав михайлов

Той също така е на мнение, че национален селекционер за България не бива да е чужденец

Стилиян Петров съжалява, че битката за БФС се води в съда, а не през дебат между Бербатов и Михайлов - 1
Снимка: БГНЕС

Стилиян Петров е на мнение, че системата в българския футбол е такава в момента, че ръководните постове могат да се решават само в съда. Това е и причината той и колегите му да настояват толкова много за кардинални промени в БФС, с които да се върне фокусът върху футбола.

Водим тази битка и засега тя се води изцяло в съда, което е най-неприятното нещо. Това е последната битка, която искахме да водим ние. Искаме да водим битка с диалог и начин на работа. Всичко минава през нападки и през медиите. Защо не се направи един дебат между Димитър Бербатов и Борислав Михайлов. В момента мисленето на българския футбол е много старомодно. Това, което екипът ни иска да промени, е, когато има кандидат президент, той да изкаже своята теза. Искаме да направим промяната по различен начин. Начало, което да бъде прозрачно. Знаем, че водим много тежка битка. Ние станахме юристи. Знаем съдебните закони и какво следва. За съжаление, системата е създадена по този начин“, каза той в интервю за Sportal.

Петров също така е на мнение, че следващият селекционер на националния отбор трябва да е българин, тъй като именно това е темата на дневен ред в момента след уволнението на Ясен Петров. „Стенли“ обаче иска да чуе тезата на Петър Хубчев, който бе освободен в най-неудобния момента, когато България си спечели участие на финалните плейофи за Европейското първенство през 2020 г. през класирането си в Лигата на нациите.

Стилиян Петров вярва, че скоро съдебният спор около конгреса от миналата година ще приключи и най-накрая ще бъде организиран един честен и прозрачен избор на нов президент.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    4 0 Отговор
    Не става бате, тия са захапали кокала ако и не пускат
  • 2 Бербатовица

    0 1 Отговор
    Моя Митко е готов за президент на БФС, но го искам всяка вечер да ми е под ръка да слагаме децата да спят! Те вече са на 15 и 18 години, но ние си ги приспиваме, а преди това ги чишкаме, къпем и си ги храним заедно.

    Коментиран от #5

  • 3 Ще има да се пулят

    1 0 Отговор
    Дебат между футболисти? Искам да гледам!
  • 4 Мозък къде

    0 0 Отговор
    Искал да чуе тезара на П Хубчев смяяяяяях. Тезата е парите на Васил Божков. Тези хора колкото са добри футболусти толкова хич ги няма в главата.
  • 5 Бачкатор

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бербатовица":

    А Стилянчо е готов за вице, но щял да живее в Англия. Банките имали международни преводи и нямало да има проблем да взема заплата, за работа има си бачкатори за тая работа.