Last news in Fakti

31 Юли, 2022 17:14 1 127 0

Насрочиха дата за изслушването на Магуайър по делото за боя в Гърция

  • хари магуайър-
  • бой-
  • гърция-
  • манчестър юнайтед-
  • съд-
  • дело

Става дума за инцидента на гръцкия остров Миконос от август 2020 година

Насрочиха дата за изслушването на Магуайър по делото за боя в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър ще получи шанс да обжалва своята условна присъда от 21 месеца и 10 дни затвор, която му беше наложена преди година. Става дума за инцидента на гръцкия остров Миконос от август 2020 година, когато футболистът, неговият брат Джо и техен приятел участваха в сбиване с албански мъже. След това пък, според полицаите, Магуайър е налетял и на служителите на реда.

Местен съд насрочи чак за 7 юни 2023 година изслушването на английския национал по въпросното обжалване, предаде Sportal.bg.

Магуайър беше признат за виновен по обвиненията за нападение с цел нанасяне на телесна повреда, съпротива при арест и многократни опити за подкуп на длъжностни лица.

Алексис Анагностакис, адвокатът на футболиста, е разказал пред съда версията, че двама мъже от албански произход са нападнали сестрата на Магуайър, като са я инжектирали с наркотично вещество, вследствие на което тя незабавно е изгубила съзнание. Бранителят на Юнайтед и неговите приятели се опитали да закарат момичето в болница, но вместо това са се оказали в полицейския участък. Анагностакис твърди, че там служител на реда е изритал Магуайър в крака и му е казал, че с кариерата му е свършено. Трима полицаи обаче са свидетелствали, че Хари ги е нападнал при опита да бъде арестуван, като дори служителите на реда е трябвало да получат първа помощ за получените наранявания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА