Last news in Fakti

4 Август, 2022 09:18 2 442 0

Люис Хамилтън вече е един от собствениците на футболен отбор

  • люис хамилтън-
  • формула 1-
  • спорт-
  • американски футбол

Хамилтън не е единственият известен притежател на акции в Бронкос

Люис Хамилтън вече е един от собствениците на футболен отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече е един от собствениците на отбора от американската Националната футболна лига Денвър Бронкос. Сензационната новина обяви главният акционер на тима Роб Уолтън.

"Хамилтън е голям шампион, който знае какво е нужно да направиш печеливш отбор. Освен това е глобален посланик на равенството, включително и в своя спорт. С над 100 победи Люис е един от най-успешните пилоти за всички времена. Неговият непримирим дух и стандарт за високи постижения ще бъдат в услуга на групата от собственици и като цяло за организацията на Бронкос", се казва в изявлението на Уолтън, който е собственик на отбора по американски футбол от миналия месец, когато плати 4 милиарда и половина долара в най-скъпата сделка за спортен франчайс.

За сравнение Челси беше продаден на Тод Боели за 3,1 милиарда долара, а Хамилтън беше част от консорциум, който се опита да закупи "сините" от Лондон, но не успя.

Куотърбекът на Бронкос Русел Уилсон отпразнува появата на Хамилтън в отбора, като със своята съпруга бяха гости на Мерцедес във Формула 1.

Хамилтън не е единственият известен притежател на акции в Бронкос, който е трикратен шампион в НФЛ и последната му титла е от 2015 година. Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс също има дял в тима.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА