Last news in Fakti

22 Август, 2022 12:35 1 660 7

759 666 лева не достигат за седалките на стадион "Христо Ботев"

  • стадион христо ботев-
  • футбол-
  • ботев пловдив-
  • колежа-
  • седалки

Прогнозната стойност на Общината е за 2 млн. лева без ДДС

759 666 лева не достигат за седалките на стадион "Христо Ботев" - 1
Снимка:

Парите, които община Пловдив отпусна за доставка и монтаж на седалки за стадион "Христо Ботев", няма да са достатъчни за изпълнение на обществената поръчка. Това става ясно от ценовата оферта на единствената фирма, участвала в конкурса, пише „Пловдив24“.

Прогнозната стойност на Общината е за 2 млн. лева без ДДС (2 400 000 лв. с ДДС). Оферта има единствено от компанията "Спортлаб" ЕООД. Тя обаче е за 2 633 055 лева без ДДС (3 159 666 лв. с ДДС). Това означава, че от бюджета, който бе одобрен от Общинския съвет за седалките, не достигат точно 759 666 лв.

Ето как е обоснована цената за изпълнение на поръчката от въпросната фирма:

Предлагана цена за доставка на един брой седалка: 135,00 (сто тридесет и пет) лева без включен ДДС.

Предлагана цена за доставка на 18 159 броя седалки: 2 451 465,00 (два милиона четиристотин петдесет и една хиляди четиристотин шестдесет и пет) лева без включен ДДС.

Предлагана цена за извършване на монтаж на един брой седалка: 10,00 (десет) лева без включен ДДС.

Предлагана цена за извършване на монтаж на 18 159 броя седалки: 181 159,00 (сто осемдесет и една хиляди сто петдесет и девет) лева без включен ДДС.

Предлагаме обща цена за изпълнение на обществената поръчка /включваща доставка и монтаж на 18 159 броя седалки/ в размер на 2 633 055 (два милиона шестстотин тридесет и три хиляди петдесет и пет) лева без ДДС (3 159 666 лв. с ДДС).

Предложените от нас цени са формирани правилно и точно, в пълно съответствие с Техническите спецификации на възложителя, и включват всички разходи, свързани с качественото изпълнение на поръчката. Посочените цени няма да бъдат изменяни през срока на действие на договора. Цените се посочват в лева със закръгляване до втория знак след десетичната запетая, гласи съобщение на фирмата Спортлаб.

Самата обществена поръчка няма лимитна стойност, т.е. прогнозната цена на общината от 2 млн. лева без ДДС може да бъде надвишавана. При създалата се ситуация единственият вариант е общинският съвет да гласува допълнителни средства от близо 760 000 лева, за да може да бъде изпълнена поръчката.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    9 1 Отговор
    Къде да пратя 4 лева. Нещо не ми харесва, че числото завършва на 666.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Ами да ги отрежат !
    Ако не знаят как - да дойдат във Варна ‼️ Да видят как ЕнДЖЕниери отрязаха от стадиона заради улица ‼️‼️
  • 3 Анонимен

    7 1 Отговор
    Около 165 лв. за седалка с ДДС. За тези пари се купува офис стол на колела с амортосьори и др. екстри. Тук предполагам се касае за пластмасови седалки.

    Коментиран от #4

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Е , да , ама пък :
    " Предложените от нас цени са формирани правилно и точно, в пълно съответствие с Техническите спецификации на възложителя....."
    😀🤔😀🤔😀🤔
    Нали знаеш за агнетата по Тошово време 😉
  • 5 1923

    2 0 Отговор
    Този стадион е огромна бездънна яма. Дано стане готов някога. Много наподобява магистрала "Хемус".
  • 6 един от многото

    1 0 Отговор
    Ами да стоят прави като не стигали парите за седалки , тогава няма да има и какво да чупят!
  • 7 Демон

    1 0 Отговор
    Не мога да си представя, че малка платмасова седалка ще струва 170 лева с ДДС!!! Това е ЛУДОСТ И КОРУПЦИЯ. Ама яка корупция!!!