Last news in Fakti

23 Август, 2022 14:15 1 331 0

Челси вади колосална сума за футболист на Евертън

  • антъни гордън-
  • челси-
  • футбол-
  • евертън

Подготвената оферта от 60 млн. паунда е общата стойност на потенциална сделка за таланта плюс бонусите

Челси вади колосална сума за футболист на Евертън - 1
Снимка:

Челси е готов да извади 60 млн. паунда за услугите на офанзивния футболист на Евертън Антъни Гордън. Позицията на ръководството на „карамелите“ това лято бе, че играчът не е за продан. Подготвената оферта от 60 млн. паунда е общата стойност на потенциална сделка за таланта плюс бонусите.

По-рано този месец, мърсисайдци отклониха първоначалното предложение на „сините“ от порядъка на 40-45 млн. паунда за нападателя. Разговорите между двете страни продължават и лондонският клуб е склонен да увеличи офертата си. Нов договор остава като вариант за Гордън – настоящият му контракт на „Гудисън Парк“ изтича през юни 2025.

Мениджърът на Евертън Франк Лампард се нуждае от подсилване в атака преди края на трансферния прозорец и потенциален трансфер ще повиши финансите на клуба за осъществяването на бъдеща сделка. Тотнъм искаше младежкия национал на Англия до 21 г. в сделка, включваща и Ричарлисон за общо 80 млн. паунда през лятото, но не успя. Нюкасъл също направи опит за привличането на младия футболист, но не отправи официално предложение.

Гордън стартира и в трите мача на Евертън от началото на кампанията във Висшата лига, като игра в определени моменти като фалшива деветка в отсъствието на Доминик Калвърт-Люин, който продължава да се възстановява от травма на коляното. Гордън има 52 мача в Премиършип, в които е отбелязал четири гола за „карамелите“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА