Last news in Fakti

24 Август, 2022 13:17 1 362 0

Нова порция футбол от Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • футбол-
  • плейофи-
  • мачове

След като вчера Виктория Пилзен, Бенфика и Макаби Хайфа продължиха, днес още три отбора ще намерят място в най-елитния европейски турнир

Нова порция футбол от Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

През днешния ден ще станат ясни и последните три участника в групите на Шампионска лига. След като вчера Виктория Пилзен, Бенфика и Макаби Хайфа продължиха, днес още три отбора ще намерят място в най-елитния европейски турнир.

Норвежците Будьо/Глимт ще се опитат да довършат започнатото у дома, където спечелиха с 1:0, и да отстранят Динамо Загреб насред столицата на Хърватия. Първият мач между двата отбора бе равностоен, а гол на Амал Пелегрино донесе победата за Будьо. Динамо Загреб загря добре за мач-реванша в Шампионска лига, след като разгроми Осиек с 5:2 през уикенда. Норвежците пък изпуснаха победата през уикенда и останаха трети в първенството си, след като там вече са изиграни по 19 мача. Футболистът, който всички следят и на когото всички се надяват в Норвегия, е именно Амал Пелегрино, който донесе победата срещу Динамо и вкара два гола при равенството 2:2 срещу ХамКам преди няколко дни. През тази година нападателят има 16 мача и 17 гола за тима.

Нидерландският ПСВ Айндховен и шотландският Глазгоу Рейнджърс ни предоставиха изключително голово шоу в първия двубой помежду си. Сега двата тима излизат в мач-реванш, който ще реши участието им в групите на Шампионска лига. Сблъсъкът им през миналата седмица завърши с равенство 2:2, като Рейнджърс бяха домакини. Сега на "Филипс Стадион" отборът на легендата Рууд ван Нистелрой ще се опита да отстрани Рейнджърс. След като от УЕФА премахнаха правилото за голове на чужд терен, единственото предимство за ПСВ остава, че играят у дома пред своя публика в този втори плейофен двубой. В първата среща ПСВ откри резултата след гол на Ибрахим Сангаре, но домакините тогава, успяха да се съвземат и обърнаха до 2:1 с голове на Антонио Чолак и Том Лорънс. Нидерландците обаче оформиха крайното 2:2 с гол на Обиспо в 78-та минута. Очаква ни ново голово шоу, което да разреши спора на двата отбора, за влизане в групите на Шампионска лига.

Третият двубой е между турският Трабзонспор и Копенхаген. Датчаните спечелиха първата среща у дома с минимален аванс - 2:1, така че нищо не е решено. Виктор Клаесон откри рано в срещата за Копенхаген, а малко по-късно Лукас Лерагер направи резултата 2:0. Трабзонспор не се отказа до края на мача и върна едно попадение, дело на Анастасиос Бакасетас. Двата отбора ще решават всичко помежду си край Черно море, в град Трабзон, където доста по-именитият датски съперник ще се опита да завърши започнатото и да влезе в групите на Шампионска лига.

Ето и плейофните срещи през днешния ден:

22:00 Динамо Загреб - Будьо/Глимт (0:1 след първия мач)

22:00 ПСВ Айндховен - Рейнджърс (2:2 след първия мач)

22:00 Трабзонспор - Копенхаген (1:2 след първия мач)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА