Last news in Fakti

29 Август, 2022 07:22 964 1

България се опита, но не успя да вземе гейм на САЩ

  • българия-
  • сащ-
  • волейбол-
  • спорт-
  • световно първенство по волейбол

 В първия си мач възпитаниците на Николай Желязков отстъпиха със същия резултат от домакините от Полша

България се опита, но не успя да вземе гейм на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България намали драстично шансовете си да продължи в следващата фаза на Световното първенство по волейбол, след като загуби от САЩ с 0:3 гейма (20:25, 23:25, 24:26) във втория си мач от група C в Катовице, Полша. В първия си мач възпитаниците на Николай Желязков отстъпиха със същия резултат от домакините от Полша.

Американците показаха безапелационна игра в първия гейм, но впоследствие българските волейболисти не се отказаха и много малко не им стигна да вземат поне гейм от тях. Втората част беше доста равностойна, но отново беше на сметката на САЩ.

В третия гейм България имаше аванс от четири точки, а в края му можеше да реши всичко в частта, но пропусна цели три геймбола. Страхотна серия на американците ги измъкна от ситуация 21:24 до 26:24 и така те записаха втори пореден успех с 3:0 след този срещу Мексико и си осигуриха участие на 18/-финалите.

Последният мач на България от груповата фаза е във вторник с Мексико от 18:30 часа. „Лъвовете“ все още не са загубили шансове да продължат напред, като победа с 3:0 срещу мексиканците може да ни нареди сред четири от шестте най-добри трети отбори.

Българският отбор отстъпваше при началния удар на своя противник, като допусна и повече грешки - 22, срещу 19 за състава на САЩ. Цветан Соколов отново беше най-резултатен за българския състав с 15 точки. Включилият се от пейката Аспарухов добави още 10 точки. За победителите Тори Дефалко се отличи с 13 точки. Неговите съотбонници Арън Ръсел и Матю Андерсън добавиха по 11 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 то е

    0 1 Отговор
    ясно! Все едно на работа да си биеш шефа :)