29 Август, 2022 13:38 2 218 6

Съдията от ВАР призна, че е трябвало да остави дузпата за Славия срещу Арда

  • вар-
  • димо димов-
  • славия-
  • арда-
  • футбол

Ситуацията предизвика много полемики и реакция на собственика на Славия Венцеслав Стефанов, който негодува, че неговият отбор е бил ощетен

Съдията от ВАР призна, че е трябвало да остави дузпата за Славия срещу Арда - 1
Снимка: БГНЕС

Съдията от Сливен Димо Димов, който беше главен ВАР на мача от 8-ия кръг на Първа лига между Арда Кърджали и Славия, се е извинил за намесата си в 4-ата минута.

Ситуацията предизвика много полемики и реакция на собственика на Славия Венцеслав Стефанов, който негодува, че неговият отбор е бил ощетен. В крайна сметка Славия падна при визитата си в Кърджали с 0:1. След като ситуацията беше гледана на монитора близо 4 минути, Стоянов отмени наказателния удар и вдигна жълт картон на Ахмед Ахмедов от Славия за симулация.

След края на мача самият Димов е признал, че подобна ситуация е трябвало да се остави на преценка на терена, още повече че главният арбитър Ивайло Стоянов и помощникът от тази страна Петър Митрев от София имат перфектна видимост. И там международният арбитър беше посочил дузпа, тъй като е съвсем близо до ситуацията.

С решението си обаче да го извика до тъчлинията, ВАР-арбитърът подвежда Стоянов и му дава неправилна визия за липсата на контакт. Бивши съдии с опит в България и Европа също потвърдиха, че решението на Стоянов е правилно и в него не би трябвало да се търси вина.

Системата за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР) беше въведена преди по-малко от година и половина в българското първенство и все още за много тя е трудна, тъй като изисква две основни качества – бързина и прецизност на решението.

Самият Димо Димов е млад съдия и подобно решение може да се отдаде на неопитността му. Иначе той се слави в съдийските среди като мотивиран и амбициран да се развива.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аре стига

    11 5 Отговор
    сте толерирали тоя дебелия с тотаджийския му отбор бе,или сте зависими от него а,тая дебела торба требва да се махне от футбола заедно със перуканите и перачите на пари от кръга на нора ананиева

    Коментиран от #4

  • 2 фен на Ботев Враца

    10 3 Отговор
    е нема само на назе да отменят голове срещу вазе бе дебел тупан
  • 3 Перукан

    9 0 Отговор
    Димо Димов има бъдеще. Верно дузпа си беше, но в Азия се бях разбрал за 1:0 и не ми се рискуваше
  • 4 12345

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "аре стига":

    Прав си и сбирщини като тирета, числа, антибиотици - също трябва да се разкарат......... не може да фалираш и да възкръсваш с друг отбор, друго име и да си събираш фенове. Славия е на повече от 100 години и не е припознавач на ловешки отборчета.... ЛИТЕКС - ЦСКА 8:0. ......
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.