31 Август, 2022 11:53 1 577 8

Организация на феновете на ЦСКА: Мислехме, че няма да видим по-дълбоко дъно от 2016 г.

  • цска-
  • цска 1948-
  • футбол-
  • офанзива

Преди шест години решихме да преустановим активната дейност на организацията, когато виждахме накъде се е запътил нашият любим клуб

Организация на феновете на ЦСКА: Мислехме, че няма да видим по-дълбоко дъно от 2016 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Организацията на феновете на ЦСКА "Офанзива", която прекрати съществуването си през 2016 година, наруши мълчанието си, за да изрази възмущението си от събитията на стадион "Българска армия" снощи. Тогава легендите на "червените" Любослав Пенев и Ради Здравков, както и други хора от щаба на ЦСКА 1948 бяха обиждани и замеряни с предмети.

"Преди шест години решихме да преустановим активната дейност на организацията, когато виждахме накъде се е запътил нашият любим клуб. Категорично отказахме да станем съучастници в убийството на нашата любов и дистанцията на времето доказа, че това беше единственото правилно решение. Години наред ние мълчахме и продължаваме да не искаме по никакъв начин да участваме в гротеската, в която се превърна ситуацията в нашия храм - стадион "Българска армия". Много пъти хората в организацията са имали желание да действат в една или друга посока, защото това е същността на всеки един от нас - да е активен, свободомислещ и непреклонен.

Въпреки това държим на думата си, че по-добре е организацията да преустанови дейност, отколкото да прави нещо в разрез с принципите си. Затова и сегашните редове не са подкрепа за когото и да било. Въпреки всичко, има неща, които просто няма как да подминем с лека ръка, или да кажем, че нас не ни вълнува или засяга. Случилото се на трибуните на стадион "Българска армия" вчера е толкова обидно, жалко и подчовешко, че не можем да го премълчаваме. А какво всъщност се случи в нашите очи?

Отстрани всеки един от нас видя как една безмозъчна човешка биомаса се гаври с историята на клуба. Легенди на ЦСКА с хиляди мачове зад гърба си бяха псувани, децата и роднините им бяха проклинани по възможно най-гнусен начин, а алеята на славата на ЦСКА се превърна в сметище и тоалетна за уж "феновете" на този клуб. Винаги сме мислели, че няма да видим по-дълбоко дъно от това на 4 юли 2016 година (само седмици след преустановяването на нашата дейност), когато юношите на автентичния ЦСКА бяха плюти, псувани и поливани с бира от "фенове" на клуба.

Ето, че има и по-дълбоко дъно. Срам и гнус ни е да кажем, че някога сме били на един и същ стадион и сме пеели едни и същи песни с участниците в тези две "събития". Тези същества не може да бъдат отъждествявани с ЦСКА. Те не са ЦСКА и няма как да бъдат. На този грешен свят няма да има достатъчно възмездие и справедливост за всичката кал, която хвърлиха по нашата любов тези мерзавци. Дано в отвъдния се намери!"

От Офанзива


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хихи

    15 3 Отговор
    Вие ли бе, кресльовци? Вие ли сте истинските армейци? Дето ходите на стадиона само да крякате и да си показвате новите татуси. Разбирате от футбол, колкото баба ми от космични технологии. Продажници!

    Коментиран от #8

  • 4 Голем смех

    17 2 Отговор
    Платените агитки от сектор Г няма да липсват на никой.
  • 5 Милен

    20 0 Отговор
    Подкрепям коментара макар да не съм цска-р основната част от "хората" които ходят на стадиона и се наричат "фенове" не разбират нищо от футбол и са там само за да създават проблеми, а това отблъсква истинските привърженици на отборите и те предпочитат да си гледат мачовете по телевизора. Но какъвто ни футбола такива и "феновете"( под фенове имам предвид тези които отиват на стадиона да трошат, псуват и ако може да се сбият с някой, а не нормалните привърженици на отборите)
  • 6 Даа

    19 0 Отговор
    Заради простотиите от сектор Г спрях да водя сина ми на мачове. То са псувни, цинизми, пияндурски изцепки и прочее. Ако се махнат, пак ще ходим...
  • 7 Гьоре

    4 9 Отговор
    За да си отговорите на тези въпроси отидете в Етрополе и ще видите каква е простотия.
  • 8 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хихи":

    Ти кво "разбираш" от футбол бе, евтин бираджио, о.икаващ парка преди и след мачове!? Знаеш ли например термина "отвеждане на топка" какво е? Сигурно и от Пенев "разбираш" повече футбола, а и "по-успешен" футболист си бил, ама в сънищата си! И ти ли мята седалки по Пенев или "само" одобряваш това... Замерянето и на Десподов ли приветстваш!? Касъвто ще да е, бегенда е на ЦСКА и е много повече армеец от всички бираджии-кибици по трибуните! Може да го празиш колкото си искаш и ако ще ти олекне от това - освиркай го, но не прави опит за убийство, щото е подсъдно!