Last news in Fakti

5 Септември, 2022 09:55 3 994 2

Анди Руис Джуниър свали три пъти Луис Ортис и веднага поиска бой с Дионтей Уайлдър

  • анди руис-
  • анди руис-младши-
  • луис ортис-
  • дионтей уайлдър-
  • бокс-
  • спорт

Сблъсъкът в Лос Анджелис бе елиминатор на WBC за титлата, която в момента държи Тайсън Фюри

Анди Руис Джуниър свали три пъти Луис Ортис и веднага поиска бой с Дионтей Уайлдър - 1
Снимка:

Анди Руис Младши свали три пъти Луис Ортис и спечели по точки боя в тежка категория, след което веднага поиска бой с Дионтей Уайлдър. Сблъсъкът в Лос Анджелис бе елиминатор на WBC за титлата, която в момента държи Тайсън Фюри. Уайлдър пък се завръща на ринга на 15 октомври и към момента е претендент №1 в списъка на Световния боксов свет.

В ЛА Руис и Ортис изиграха 12 вълнуващи рунда, а бившият шампион в тежка категория спечели по точки. Американецът от мексикански произход свали в нокдаун Ортис два пъти във втори рунд, преди да прати кубинеца отново на земята в седми. Резултатите показаха, че мача е бил равностоен и нокдауните на Руис са му извоювали победата. Решението на реферите бе единодушно.

Веднага след срещата Руис Джуниър поиска бой срещу Уайлдър. Бронзовия бомбардировач се изправя срещу Роберт Хелениус на 15 октомври в друг елиминатор на WBC. Ако го спечели това означава, че Уайлдър и Анди Руис може да се срещнат в дуел, който да определи съперника на Фюри за титлата, ако тя все още е у него. Циганския цар е в процес на организиране на мач срещу Олександър Усик, който да обедини всички титли в тежка категория.

Дано Бог да позволи Уайлдър да победи Хелениус през октомври“, обяви Руис. „Аз и той сме от една организация. Искам да благодаря на Ал Хеймън, защото той може да организира този бой. Нека го направим“, допълни Руис младши.

Уайлдър не е бил на ринга откакто загуби трилогията срещу Фюри през октомври 2021. Бронзовия бомбардировач призна, че няма намерение да спира преди 40-ата си година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    4 5 Отговор
    Нокдауните го спасиха Шишо. Сигурно ще загуби срещу Уайлдър, но онзи не се слави с интелект и може да му се напъха между тупаниците сам.
    Срещу Усик, Фюри, никакъв шанс!
  • 2 Руис vs Ортис

    0 0 Отговор
    Равностойни , ама като го халоса с парният чук се запозна с пода три пъти !