Last news in Fakti

5 Септември, 2022 12:15 1 030 2

Въпреки пораженията: Наш национал продължава да чупи рекорди на Евробаскет 2022

  • александър везенков-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • евробаскет

След реализираните 26 точки и 8 борби при загубата от Черна гора с 81:91 в неделя, Везенков стана едва четвъртият баскетболист в историята на Европейските първенства, който вкарва над 20 точки в първите си три мача

Въпреки пораженията: Наш национал продължава да чупи рекорди на Евробаскет 2022 - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България по баскетбол за мъже вече има три поражения на Европейското първенство в Грузия, но лидерът на състава Александър Везенков продължава да записва името си сред най-добрите дебютанти на подобен форум.

След реализираните 26 точки и 8 борби при загубата от Черна гора с 81:91 в неделя, Везенков стана едва четвъртият баскетболист в историята на Европейските първенства, който вкарва над 20 точки в първите си три мача. Другите трима са легендарният Радивой Корач, полякът Мечислав Млинарски и финландецът Лаури Марканен.

Само Корач е отбелязвал общо повече (81) точки от Везенков (80) в първите си три двубоя на Европейско първенство.

Българският национален тим пък записа само седем опита от наказателната линия, което е най-ниският резултат на Евробаскет през 21 век.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Това е отборен спорт.Когато видят,че играят с хвост,какъвто е баскета на бг,повечето не обръщат внимание на отделни играчи и не им осигуряват специална охрана и затова нашия е така резултатен.А,мисирите и мисирките български бият тъпана и правят от мухата -птеродактил!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.