Last news in Fakti

6 Септември, 2022 10:41 1 358 6

Надал: Исках да бъда на четвъртфинал, но за това трябваше да играя по-добре

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • франсис тиафо

На четвъртфиналите Франсис Тиафо ще играе срещу руснака Алексей Рубльов, който постигна чиста победа срещу британеца Камерън Нори

Надал: Исках да бъда на четвъртфинал, но за това трябваше да играя по-добре - 1
Снимка: БГНЕС

Американският тенисист Франсис Тиафо изненадващо победи Рафаел Надал на Откритото първенство на САЩ с 6:4, 4:6, 6:4, 6:3 на осминафиналите. Мачът продължи 3 часа и половина, като американецът го затвори при втория си мачбол.

По този начин той лиши поставения под номер 2 в схемата на турнира от това да се завърне като №1 в световната ранглиста. За това на Рафа му трябваше само да се класира за четвъртфиналите, като същевременно Каспер Рууд и Карлос Алкарас да не се класират на финал или спечелят турнира.

Така за първи път през годината Рафаел Надал, който преследваше рекордна 23-а титла от Големия шлем бе победен в голям турнир. Той отпадна и преди полуфиналите на "Уимбълдън", но там се отказа заради скъсан мускул на корема.

В същото време Надал сервираше лошо и нямаше добри ретури - нещо напълно нетипично за него. Испанецът направи 9 двойни грешки, като направи и само 33 печеливши удари срещу 48 за американеца.

С успеха Тиафо прекъсна и серията на Надал от 17 поредни турнира от Големия Шлем, в които се класира поне за четвъртфинал.

"Той игра добре, правеше много неща на корта. Аз също имаш своите шансове, исках да бъда на четвъртфинал, но за това трябваше да играя по-добре", призна след загубата 36-годишният Надал.

На четвъртфиналите Франсис Тиафо ще играе срещу руснака Алексей Рубльов, който постигна чиста победа срещу британеца Камерън Нори.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    19 3 Отговор
    Джокович е вечния номер едно в сърцата на хората.
  • 2 психар

    8 3 Отговор
    блъскай бустери и мълчи.
  • 3 допингирания

    6 4 Отговор
    Доктор Фуентис не си е свършил работата
  • 4 Казаха ми

    1 3 Отговор
    Да не ходя до тоалетната за зоб и за това паднах
  • 5 Делю Хайдутин

    1 1 Отговор
    Номерата на Джокович вече не минават.
  • 6 Казаха ми

    1 0 Отговор
    Че Ноле се прави на клоун