Last news in Fakti

14 Септември, 2022 14:10 892 1

НБА отстрани за една година и глоби с 10 млн. долара собственика на Финикс Сънс заради тормоз към служители

  • финикс сънс-
  • робърт сарвър-
  • nba-
  • нба-
  • баскетбол-
  • наказание-
  • сексизъм-
  • расизъм-
  • спорт

Лигата нае за разследването независима фирма, която интервюира 320 бивши и настоящи служители на Сарвър в Сънс и женския Финикс Мъркюри, след като милиардерът бе уличен от ESPN в систематична употреба на расистки и сексистки език

НБА отстрани за една година и глоби с 10 млн. долара собственика на Финикс Сънс заради тормоз към служители - 1
Снимка: БГНЕС

Националната баскетболна асоциация (НБА) отстрани за срок от една година и глоби с 10 милиона долара собственика на Финикс Сънс - Робърт Сарвър, който бе обвинен в създаване на токсична работна среда.

Лигата нае за разследването независима фирма, която интервюира 320 бивши и настоящи служители на Сарвър в Сънс и женския Финикс Мъркюри, след като милиардерът бе уличен от ESPN в систематична употреба на расистки и сексистки език.

НБА отстрани за една година и глоби с 10 млн. долара собственика на Финикс Сънс заради тормоз към служители

Компанията е прегледала над 80 хиляди документа, включително електронни пощи, текстови съобщения и видео материали. Заключението е, че Сарвър, който съдейства на разследването, е нарушавал систематично стандартите на Лигата за работна атмосфера. Той е използвал расистки език, третирал е неравно жени и се е държал грубо със служителите си, понякога граничещо и с тормоз.

Докладът сочи, че Сървър е използвал N-думата (обида за чернокожи) най-малко пет пъти, тормозил е сексуално свои работнички, а други е псувал.

НБА отстрани за една година и глоби с 10 млн. долара собственика на Финикс Сънс заради тормоз към служители

По време на наказанието си Сарвър няма право да посещава офиси, зали или тренировъчни игрища, свързани с отбори от НБА или УНБА. Той не може да участва в управлението на двата отбора и да присъства на срещи с други директори. Наказанието от 10 милиона долара пък е максималното, което правилните на НБА и УНБА позволяват. Глобата ще бъде дарена на организации, борещи се за равенство между половете и защитаващи човешките права.

Сарвър е собственик на Сънс и Мъркюри от 2004 насам.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.