Last news in Fakti

23 Септември, 2022 13:25 1 521 0

Федерер: Въпреки че наистина обичам тениса, съм доволен, че няма да играя повече

  • роджър федерер-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Можех да пристигна всеки път и да кажа: "Надявам се да спечеля този турнир"

Федерер: Въпреки че наистина обичам тениса, съм доволен, че няма да играя повече - 1
Снимка: БГНЕС

Тенис идолът Роджър Федерер ще изиграе тази вечер последния си мач - на двойки за Laver Cup в партньорство с вечния си съперник Рафаел Надал. Великият швейцарец говори пред медиите преди тази съдбовна среща.

"Не знам как ще се справя с всичко това. Имал съм много по-трудни моменти в миналото. Бил съм ужасно нервен преди мачове през всичките тези години", отговори Федерер на пресконференцията на въпрос дали ще се оправи с емоциите, които ще го залеят по време на мача.

"Можех да пристигна всеки път и да кажа: "Надявам се да спечеля този турнир". И това се случваше 15 години или повече. Беше привилегия за мен", призна тенисистът.

"Обожавам да връзвам връзките на обувките си, да се готвя, да сложа лентата си, да се погледна в огледалото и да кажа: "Готов ли съм? Окей, да вървим!". Въпреки че наистина обичам това, съм доволен, че няма да го правя вече", добави той. "Докато закусвах, си казвах, че имам още един голям мач вечерта и трябва да чакам 15 часа. Беше хубаво, но и стресиращо и дните бяха безкрайни", уточнява Федерер.

В четвъртък вечер Федерер изигра един мач тенис на маса в официалния си костюм и получи поздравления от идола на детството си Пийт Сампрас.

"В петък ще бъде много специален ден. Един от играчите, ако не играчът, който бе най-важен в моята кариера, си тръгва. Ще е трудно да изживея този момент. Но, разбира се, се вълнувам много и съм благодарен да бъда до него", каза по повод последния мач Рафа Надал.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА