29 Септември, 2022 14:05 3 078 3

Скандални тайни за катарския президент на ПСЖ

  • ал хелайфи-
  • псж-
  • катар-
  • катар 2022-
  • футбол-
  • световно първенство

Ал Хелайфи е замесен в покрита от правосъдието афера за изнудване и злоупотреба, свързани със съмнителния избор на Катар за домакин на световното

 Скандални тайни за катарския президент на ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Катарският президент на Пари Сен-Жермен Ал Хелайфи е замесен в покрита от правосъдието афера за изнудване и злоупотреба, свързани със съмнителния избор на Катар за домакин на световното, пише Телеграф.

Това става ясно от публикувано разследване във френския в. „Либерасион“ за личността на катареца, който, на всичко отгоре, е и президент на Асоциацията на европейските клубове (ЕСА).

Според „Либерасион“ Ал Хелайфи е участвал в заговор за затварянето на френско-алжирски бизнесмен с компрометиращи доказателства за избора на страната за домакин на мондиала тази година.

В тях било посочено името на президента на ПСЖ. Затова на 13 януари 2020 г. Въпросният бизнесмен е арестуван в Катар, като е държан зад решетките до 1 ноември същата година.

В чувствителната информация, с която разполагал, името на шефа на ПСЖ се появява много често като един дейните участници в организирането на „обработката“ на членове на ФИФА, за да гласуват за Катар като домакин на световното.

Мъжът, подложен на интензивен психологически натиск, е освободен едва след като достави документите на адвокатите на Ал-Келаифи чрез поверително споразумение.

Според френското издание арестът би бил организиран единствено и изключително по заповед на самия емир на Катар.

Жертвата на това събитие е 41-годишен френско-алжирски бизнесмен, който живееше в Катар със съпругата и децата си. Името му се пази в тайна, неговият юридически екип го представлява в предоставянето на информация за разследването на "Либерасион".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    4 2 Отговор
    Катар явно се е поучил от опита на САЩ, Германия и др.
  • 2 Георгиев

    3 1 Отговор
    Стига бе...корупция...измами...натиск..неее...това вече не е сензация,а бих го нарекъл модерна и съвременна демокрация...който има пари може и прави каквото си иска...така освен,че пълни гушата ето дава и на другите...
  • 3 Линкълн

    1 1 Отговор
    Е с арабин за шеф то корупцията винаги е налице