Last news in Fakti

30 Септември, 2022 06:33 2 233 13

Сделката между Левски и Юнайтед Груп е все по-близо

  • наско сираков-
  • левски-
  • футбол-
  • юнайтед груп

Ето какво може да гледаме днес

 Сделката между Левски и Юнайтед Груп е все по-близо - 1
Снимка: БГНЕС

Сделката за придобиване на мажоритарния дял акции на Левски от страна на Юнайтед Груп е все по-близо. Очаква се в близките дни от компанията на сръбския бизнесмен Драган Шолак официално да обявят интереса си към клуба от „Герена“. Както е известно, чуждестранните инвеститори поискаха пълен одит, или по-точно дю дилиджънс на сините и след неговото приключване са останали доволни от видяното, съобщава "Тема Спорт".

Дълговете с малки отклонения, са от порядъка на 30 милиона лева, каквито са били и очакванияга. Евентуална сделка се очаква да има по време на зимната пауза в шампионата. Тя може да се осъществи преди Нова година, но началото на процеса по джиросване на акциите да е през октомври.

От Левски вече на няколко пъти анонсираха, че Юнайтед Груп има интерес към клуба. Мажоритарният собственик на сините Наско Сираков и изпълнителният директор Ивайло Ивков вече разкриха за това. „Има интерес от Юнайтед Груп. Лично аз ги потърсих като нов спонсор, тъй като нашият изнемогва да покрива изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази огромна интернационална компания първо изпратиха свои висши представители – изпълнителните директори, преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха тренировка на Левски. Видяха и мача, хората наистина имат принципен интерес. Изпратиха писмо с намерение за придобиване на клуба и дългосрочна инвестиция“, каза Ивков. Представители на компанията присъстваха и на последното дерби с ЦСКА (2:0), а след това проведоха и среща с шефовете на „Герена“.

Наско Сираков заяви на срещата с привърженици в Карлово, че интересът на Юнайтед Груп е най-вече заради работата на Станимир Стоилов. От своя страна Мъри сподели в интервю, че при идване на нови собственици ще подаде оставката си, след което ще седне на преговори, за да разбере целите и пътят, по който ще поеме Левски. Но със сигурност инвеститорът ще иска да задържи треньора начело на сините.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Честито!

    13 7 Отговор
    Официално стават "отбора на ЦРУ"

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 поради липса на български израз

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "креTENче ПаVеL":

    използва приетия английски такъв.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да те питам

    10 0 Отговор
    Думата "проучване" чувал ли си или ти се струва твърде проста?
  • 7 Пешо

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "креTENче ПаVеL":

    А как се случва все , че чужди компании купуват българските? Как бг компания не купи чужда? Иначе бизнесмените в бг се пъчят и големеят.
  • 8 ЧЕКМЕДЖЕ

    10 2 Отговор
    А кой е собственик на Юнайтед груп ? Да не се окажат пак хора на Пеевски или Борисов ? Че преди време се пънеха да приватизират сините . Може да не са се отказали още. А и имат много натрупани чекмеджета !
  • 9 НегъРалбинос

    10 3 Отговор
    В чии ръце ли ще отиде ОТБОРЪТ на ВЛАСТТА ?
  • 10 Зайо Байо

    5 2 Отговор
    Наред с това , че някои хора искат да приватизират чистото име на АПОСТОЛА , е редно да отбележим , че хора като Тиквата и Шиши са техни фенове !
  • 11 баба ЯГА

    8 2 Отговор
    Добре де , защо Бойко Борисов да не стане собственик ? Какво му липсва ? Не е достоен ли ? И по простащина , и по акъл , и по телосложение , и по чекмеджета е ИДЕАЛЕН !
  • 12 Това са фактите

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Честито!":

    Глупости, "Левски" винаги са били комунистически отбор. Още през 30-те години на миналия век в "Левски" се укриват ремсисти. Веднага след 1944 е припознат от Партията и го правят неин отбор. В първите 5 години след 1945 става 4 пъти шампион. "Левски" е отбор на Държавна сигурност. След 1989 "Левски" е отбор на доносници.
  • 13 Локо Сф1956

    8 3 Отговор
    Интересно, Левски дължи 30 милиона лв. дългове и все още не е изгонен в по-долна футболна група. БФС преди години изгони спечелил бронзовите медали Локо Сф. със задълженив от 750 х. лв. И този БФС все още управлява. А сега ще смекчи наказанието за домакинство на Левски. Това само в България се случва.....