30 Септември, 2022 10:10 2 082 0

Бомба в Испания: Меси напуска ПСЖ след края на сезона!

  • псж-
  • лионел меси-
  • футбол

След труден дебютен сезон във френския футбол, в който отбеляза само шест гола в Лига 1, аржентинецът изглежда най-накрая се е аклиматизирал към новата среда

Бомба в Испания: Меси напуска ПСЖ след края на сезона! - 1
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата на Пари Сен Жермен - Лионел Меси, ще отхвърли предложението за нов договор от страна на клуба и вместо това ще напусне със свободен трансфер следващото лято, твърди журналистът Микел Баскес. 35-годишният Меси напусна Барселона през лятото на 2021-а година заради тежките финансови проблеми на „каталунците“, за да се присъедини към парижкия клуб с двугодишен договор с опция за удължаването си с още допълнителни 12 месеца.

След труден дебютен сезон във френския футбол, в който отбеляза само шест гола в Лига 1, аржентинецът изглежда най-накрая се е аклиматизирал към новата среда. Той вече има шест гола и даде осем асистенции за ПСЖ този сезон, като също отбеляза четири гола за националния отбор на Аржентина по-рано този месец.

Но въпреки скорошния си подем във формата, Меси ще се стреми да напусне „Парк де Пренс“ в края на настоящата кампания, пише Бласкес в „Twitter“.

„Лео Меси е категоричен, че няма да поднови договора си с ПСЖ. Аржентинският футболист няма да продължи да играе в Париж през следващия сезон“ гласи информацията на испанския журналист.

Предполага се, че Меси може да се върне в Барселона, където спечели 10 титли от Ла Лига и четири пъти Шампионската лига. Нов тласък на тези слухове бе даден и от вицепрезидента на тима по икономическите въпроси Едуард Ромеу, който потвърди за подобна възможност.

„Това би било възможно поне от финансова гледна точка, защото, ако се завърне, ще стане като свободен агент. Но това е решение, което трябва да бъде взето от треньорския щаб и играча. Не съм аз човекът, който да взима такива решения, но е възможно, въпреки че такава възможност не е включена в бюджета. Той е икона на клуба и това винаги ще бъде негов дом. Спасихме Барса, но все още не всички проблеми са решени. Финансово все още не сме в добро здраве и ще продължават строгите икономии, има още доста работа за вършене, но през сезон 2024/2025 ще бъдем на нивото, което ни приляга“, обясни той.

Въпреки това Меси настоя, че в момента е щастлив в ПСЖ, след като преодоля трудното си начало във френския футбол.

„Чувствам се добре, чувствам се различно от миналата година. Знаех, че ще бъде така. Вече се чувствам по-комфортно в клуба, в съблекалнята, със съотборниците ми и играта ми. Отново се чувствам много добре, така че отново започвам да се наслаждавам на футбола“, бяха думите на седемкратния носител на „Златната топка“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА