30 Септември, 2022 15:33 753 4

Жените се завръщат в боксовата зала след години на репресии при режима на Муамар Кадафи (ВИДЕО)

  • бокс-
  • либия-
  • муамар кадафи

Либийките вече могат да спортуват у дома

Жените се завръщат в боксовата зала след години на репресии при режима на Муамар Кадафи (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В продължение на години жените в Либия имаха забрана да практикуват бокс, но ето, че в страната настъпва промяна, от която вече мнозина започват да се възползват, научихме от Reuters.

Дългогодишният лидер в страната - Муамар Кадафи, взе това решение през 1979 г., но след смъртта му през 2011 г. процесите на промяна най-накрая доведоха и до тази промяна в човешките права.

Боксът трупа все по-сериозна популярност сред младите жени в Либия. Мнозина от тях признават, че се учат на самозащита заедно с подобряването на физическото им състояние.

В Триполи е открит един от първите женски клубове за бокс - Gargash Stars, където дамите могат да спортуват.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Taka така

    4 1 Отговор
    Тая Либия и Сирия, че и Ирак дето бяха, сега онези глупци дето се продадоха на нато, само ще ногат да си мечтаят за тоя живот. Много по добър от ес . Но фащ не искат силни държави на земното кълбо, че и ония педя зема ама крадена и те също
  • 2 Въпрос

    5 0 Отговор
    Ах видите ли, заради правата на жените да ходят на бокс ги върнаха в родово общинния строй. И колко жени боксьорки има сега там? 100, 1000, милиони?
  • 3 Патето Яки

    5 0 Отговор
    голямата новина, ще се отбраняват като ги налагат в къщи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.