1 Октомври, 2022 10:57 830 4

Без премии за националите след Лигата на нациите

  • национален отбор-
  • футбол-
  • бфс-
  • премии-
  • младен кръстаич

Решението на БФС е да не плаща на футболистите задължителните иначе пари за повиквателни, равняващи се на 700 евро на двубой

Без премии за националите след Лигата на нациите - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът Младен Кръстаич е въвел строга дисциплина в националния отбор на България от ден първи. Сръбският специалист е променил изцяло обстановката в лагера на трикольорите, постигнали две поредни победи в дебютните мачове на специалиста. Новите правила включват комуникация на английски език, спазване на реда, както и задължителни вечерни изследвания, за да се следят всички показатели на играчите. За дисциплината спомагат помощниците на Кръстаич, чиято задача е да следят за всичко, случващо се по време на лагера.

Добрите резултати от срещите с Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0) в Лигата на нациите не са обвързани обаче с финансови стимули. Решението на БФС е да не плаща на футболистите задължителните иначе пари за повиквателни, равняващи се на 700 евро на двубой. Това е следствие на слабото представяне през юни, когато бе допусната срамна загуба с 2:5 от Грузия в Разград, исторически резил с Гибралтар (1:1) и хикс в Тбилиси срещу Грузия (0:0). Тогава лично техническият директор Георги Иванов, водил временно отбора след оставката на Ясен Петров, глоби отбора заради незадоволителните резултати и даде тон на задаващите се промени.

Решението е било прието с разбиране от футболистите, които имат възможност все пак да получат премии тази година, ако постигнат нови две победи в предстоящите контроли с Люксембург и Кипър. На 16 ноември тимът Кръстаич гостува на Острова на Афродита, а 4 дни по-късно предстои и визита на Великото херцогство. Ако трикольорите наредят 4 поредни успеха под ръководството на сърбина, ще бъдат премирани с по 5000 евро като компенсация за липсата на полагащата се сума от повиквателни. Много е вероятно тогава Кръстаич да експериментира със състава с още млади играчи, подвизаващи се зад граница. В радара на България попада Лукас Петков от Аугсбург, който може да бъде използван на крилото или като вътрешен халф. В списъка е и 17-годишният халф Кристофър Попов, юноша на Манчестър Юнайтед, а сега част от академията на Лестър. В сметките влиза и Мартин Георгиев, подвизаващ се в Барселона. Талантливият централен защитник е под наем на „Камп Ноу“ от Славия и вече проведе веднъж тренировка с първия отбор на каталунците. Досега 17-годишният бранител беше със статут на юношески национал на България, а в мъжкия футбол дебютира за „белите“ срещу Лудогорец през изминалия сезон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ТРЕНЬОРЪТ си ЗНАЕ най ДОБРЕ
  • 2 незнайко

    2 1 Отговор
    Момчетата заслужават за нещо а получават едно нищо????
  • 3 Грешка

    0 0 Отговор
    Трябва да го стимулирате финансово. Те са млади!
  • 4 Какви

    1 0 Отговор
    премии?!? Те трябва да ги глобят, че се излагаха и се из.раха върху името България с некадърността и безотговорността си. Долни чалгаджии!