1 Октомври, 2022 21:26 1 136 0

Рома задълбочи кризата в Интер

  • рома-
  • интер-
  • футбол-
  • серия а

Срещата беше от 8-ия кръг на Серия А na "Джузепе Меаца", а "вълците" трябваше да правят обрат, за да стигнат до успеха с 2:1

Рома задълбочи кризата в Интер - 1
Снимка: БГНЕС

Рома задълбочи кризата в Интер след победа с 2:1 над "Джузепе Меаца". Срещата беше от 8-ия кръг на Серия А, а "вълците" трябваше да правят обрат, за да стигнат до успеха. Федерико Димарко откри резултата след половин час игра. В 40-ата минута Пауло Дибала изравни, а победният гол беше дело на Крис Смолинг в 76-ата минута.

С успеха "джалоросите" събраха 16 точки и излязоха на 4-о място във временното класиране. В същото време за "нерадзурите" загубата беше четвърта от началото на сезона в Калчото. Отборът на Симоне Индзаги има 12 точки и е седми.

Рома задълбочи кризата в Интер
Снимка: БГНЕС

Двубоят започна с по-добра игра на домакините, които стигнаха до гол в 10-ата минута, но се оказа, че Един Джеко е бил в засада. След половин час игра Димарко реализира след гениален пас на Николо Барела, но след десет минути Рома стигна до изравнителен гол след неубедителна намеса на Ханданович при удар на Дибала. През втората част "нерадзурите" бяха неубедителни, а в 76-ата минута отбраната на домакините изпусна Смолинг, който реализира за първата победа на "джалоросите" над този съперник от пет години насам.

Рома задълбочи кризата в Интер
Снимка: БГНЕС

Двубоят започна равностойно, а в 11-ата минута гол на Интер беше отменен. Домакините организираха многоходова атака, а пред наказателното поле отбраната на "джалоросите" на няколко пъти не успяха да изчистят топката. Лаутаро Мартинес пусна към Един Джеко Джеко, който се освободи от противников футболист и от десетина метра прати топката във вратата. След намесата на ВАР обаче се оказа, че босненецът е в засада. В 19-ата минута Федерико Ачерби се извиси след центриране от корнер, но прати топката покрай вратата.

Две минути по-късно Хакан Чалханоолу отприви коварен шут от около 15 метра, но топката не намери очертанията на вратата. По-добрата игра на Интер даде резултат след половин час игра. "Нерадзурите" организираха атака през центъра. Николо Барела напредна с топката и с гениален пас намери Федерико Димарко, който влезе зад гърба на Зеки Челик в наказателното поле и с прецизен удар вкара за 1:0.

Рома задълбочи кризата в Интер
Снимка: БГНЕС

Малко след попадението Джеко отправи удар с глава след центриране от корнер, но стреля неточно. В 39-ата минута Самир Ханданович се намеси след удар на Пауло Дибала. Минута по-късно "вълците" изравниха. Леонардо Спинацола проби отляво, навлезе навътре и центрира за Пауло Дибала. Аржентинецът без забавяне отправи удар от воле, а Ханданович не успя да избие добре и кълбото се озова в мрежата за 1:1.

Първата по-добра възможност през второто полувреме се откри през Лаутаро. Аржентинецът обаче стреля над вратата от дъгата на наказателното поле. В 58-ата минута Дибала получи травма и беше заменен от Тами Ейбрахам. Минута по-късно Димарко стреля от пряк свободен удар на удобна позиция, но прати топката в стената.

В 63-ата минута гредата спаси Рома. Домакините получиха пряк свободен удар отляво на дъгата на наказателното поле. Зад топката застана Хакан Чалханоолу, който отправи силен удар в далечния ъгъл, но топката срещна горната греда. Малко по-късно и Кристян Аслани не намери очертанията на вратата от средна дистанция.

Рома задълбочи кризата в Интер
Снимка: БГНЕС

В 74-ата минута хубав пробив на Зеки Челик завърши с центриране в наказателното поле, където Ейбрахам отправи удар, но Ханданович не се затрудни. Две минути по-късно "вълците" нанесоха своя втори удар в мача. Лоренцо Пелегрини центрира от пряк свободен удар, а отбраната на "нерадзурите" изпусна Крис Смолинг, който с глава не остави шансове на Ханданович за 1:2.

В 83-ата минута топката стигна до резервата Раул Беланова в наказателното поле. Крайният защитник обаче се поколеба дали да стреля от удобна позиция. В крайна сметка отправи удар, който обаче беше неточен. В 90-ата минута шут на Мади Камара мина покрай вратата.

ИНТЕР - РОМА 1:2

1:0 Федерико Димарко (30)

1:1 Пауло Дибала (40)

1:2 Крис Смолинг (76)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА