Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 09:52 3 194 4

Бивш световен шампион обвини САЩ за изключването на руски спортисти от състезанията

  • николай валуев-
  • бокс-
  • спорт-
  • русия-
  • сащ-
  • спортисти

На 17 декември 2012 г. Валуев подкрепи закона в руския парламент, забраняващ осиновяването на руски сираци от граждани на САЩ

Бивш световен шампион обвини САЩ за изключването на руски спортисти от състезанията - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория, а сега депутат от Държавната дума Николай Валуев говори за допускането на руски и беларуски боксьори до международни състезания, пише mma.bg. Техните права бяха възстановени на 5 октомври от борда на директорите на Международната боксова асоциация (IBA).

„Ще повлияе ли решението на Международната боксова асоциация по някакъв начин на други международни спортни федерации (асоциации) ?

На международните федерации, където ръководството гледа в устата на политици-русофоби, по всякакъв начин. Просто те кара да мислиш. Днес хегемонът върти световния спорт в името на политиката си.

Докато хегемонът (САЩ) е начело, нещо подобно в бокса ще бъде рядкост.

Принципите, адекватността и верността към спортните принципи не са в важни за длъжностните лица в световния спорт днес“, написа Валуев в социалните мрежи.

През декември 2011 г. на руските парламентарни избори Валуев става член на Държавната дума чрез партията "Единна Русия". На 17 декември 2012 г. Валуев подкрепи закона в руския парламент, забраняващ осиновяването на руски сираци от граждани на САЩ.

След решението на МОК да отстрани Русия от участие в Олимпиадата под нейния флаг поради допинг скандала, спонсориран от руската държава, Валуев каза, че Русия трябва да отиде на Олимпиадата и „да разкъса всички, напук на тези копелета, които искат да убият спорта на Русия”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готин

    23 15 Отговор
    Мъж с топки
  • 2 отхвърлени от всички агресори

    14 29 Отговор
    Руския агресор е отхвърлен от всички международни прояви!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Учен

    4 8 Отговор
    Този човек е доказателство, че неандърталците още не са изчезнали от лицето на земята. Черепната му кутия е поне два пъти по-малка от на нормалните хора.