Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 13:13 1 199 5

Вуцов: Още две или три години Лудогорец ще продължа да бъде шампион

  • светослав вуцов-
  • славия-
  • футбол-
  • лудогорец

Подражавам на вратаря на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа

Вуцов: Още две или три години Лудогорец ще продължа да бъде шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Славия Светослав Вуцов говори за нивото на родното ни първенство, за конкуренцията на Лудогорец, както и за това дали е бил близо до трансфер в чужбина, пред Gong.bg.

- Казвам здравей на вратарят на Славия и националния отбор – Светослав Вуцов, как си първо ?
- Добър ден, благодаря за поканата. Добре съм, всичко е нормално. Подготвям се за тренировка.

- България записа 2 успеха в първите два мача на Младен Кръстаич, каква бе преди тези успехи атмосферата в тима ни, и каква е сега ?
- За мен атмосферата е една и съща, винаги когато отидеш в националния отбор трябва да се раздаваш максимално и да постигаш добри резултати.

- Какво най-вече успя да промени, за краткия си престой досега начело на отбора Кръстаич, според теб?
- Може би, най-вече промени тактиката, с която да играем. Съвсем различна формация, съвсем различни изисквания и видяхме, че това донесе успех в първите му два мача.

- Смяташ ли, че рискът, който пое той ,повиквайки толкова млади и неопитни играчи се увенча с успех, и това ли е пътят пред националния отбор?
- Първо не съм аз човека, който може да каже дали е било правилно или не, щом сме победили значи рискът е бил основателен. Това е добре за нас младите, защото ние искаме да се доказваме и това е шанс за нас да го направим.

- Какво ви каза Кръстаич, особено след втората победа срещу Севeрна Македония, която бе първа за тима като гост от 4 години ?
- Беше изключително доволен, че сме спазили неговите тактически указания и, че сме показали една добра дисциплина. Не каза нищо по-специално, защото еуфорията бе голяма, и повече празнувахме в съблекалнята.

- Скоро предстои да бъде теглен жребия за Евро 2024-та, оптимист ли си, че този път България ще успее да се класира за голям форум?
- Пожелавам си да имаме силите и да можем се класиране за първи път на голям форум, от близо 20 години, и дано да зарадваме феновете на футбола в България.

- Да обърнем внимание и на случващото в efbet Лига. Славия играе добре от началото на сезона, но в последния кръг допуснахте неприятна загуба от Ботев Пд, само липсата на късмет ли ви лиши от нещо повече в този мач?
- Може би да, но и факта, че не успяхме да си реализираме положенията, които имахме. Доста пъти нацелихме гредите, но топката се връщаше при нас и липсваше само завършващият удар.

- Ти вече натрупа сериозен опит в еfbet Лига, смяташ ли че, тази година първенството е по-атрактивно, спрямо миналата ?
- За мен винаги то е било атрактивно и съм гледал с удоволствие всички мачове от него. Може би, тази година отборите са по равностойни и за това стават по-корави мачове с много голове. Някои от тях пък, са скучни и без попадения.

- Кой според теб, този сезон може да прекъсне хегемонията на Лудогорец?
- Според мен, няма такъв отбор все още. Още две или три години Лудогорец ще продължа да бъде първи.

- С какво най-вече изостават другите отбори от шампионите ?
- Лудогорец превъзхожда със всичко. Първо те имат около 30 равностойни футболисти, разполагат с изключително дълга скамейка и имат много класни чужденци. Разликата в класите се вижда и в България и в Европа. Те се стремят да играят много силно в евротурнирите, та дори и да не дават максимума от възможностите в първенството. Все пак обаче резултатите се виждат, неслучайно са 11 пъти поред шампиони на България, а 9 години не излизат от европейските клубни турнири.

- Въпреки младостта ти, вече си един от най-добрите вратари в България, до колко Георги Петков има пръст в развитието ти ?
- Той има голям пръст в моето развитие. Помагал ми е като колега със абсолютно всичко. Също голям пръст обаче има и моят треньор – Радостин Станев. Оставаме да работим индивидуално почти всеки ден, говорим и коментираме ситуации. Много ми помага със съвети и в работата.

- Наскоро се разделихте с Радослав Кирилов, колко важен играч бе той за отбора ?
- Ради беше изключително важен за нас. На първо място е много добър човек, един страхотен футболист, който ни помагаше както на терена, така и извън него. И липсата от него се усети още в първите мачове, но мисля че ще успеем с работа да запълним дупката, която той остави, с неговото напускане.

- Говорейки за трансфери, през лятото имаше доста слухове относно твой такъв, имаше ли официални оферти към теб ?
- Това не мога да го коментирам, единствено г-н Стефанов може да каже дали е имало оферти.

- Смяташ ли, че вече си готов да заиграеш в голям клуб зад граница ?
- Смятам че съм готов и подготвен, а и нямам претенции дали ще е голям или среден клуб в чужбина. Чакам си шанса и когато е писано да се случи ще стане. Не бързам за никъде.

- За финал, има ли играч, на който подражаваш и къде се вижда Светльо Вуцов след 5 години ?
- Да, има играч на който подражавам. Това е вратарят на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа. Къде се виждам след 5 години, честно не мога да отговоря. Надявам се да съм жив и здрав и вече бъдещето ще покаже.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    3 0 Отговор
    Пророк ли е, че знае следващите 2-3 години кой ще е шампион? Ако стане Левски или ЦСКА шампион още тази година какво правим, а Вуцов???

    Коментиран от #3

  • 2 Гонзо

    1 0 Отговор
    Ще има да си мечтае този припок
  • 3 Христо Божилов

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Коста":

    Абсолютно съм съгласен с теб! Лудогорец е съдийски отбор. Въздух под налягане като Пух от игрите на волята. Неслучайно се дънят зверски в Европа. Ако бяха фактор в България, щяха спокойно да излизат от групите, а не вечно последни

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кУмУнист

    2 1 Отговор
    Това тоя същия дето го дупчат всеки мач, а някои го правят голямата работа ли е? С медийното надуване на посредствени футболисти нищо не правите.