Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 14:30 902 1

България се изкачи в ранглистата на ФИФА

  • футбол-
  • българия-
  • фифа-
  • ранглиста

Това е прогрес от 12 позиции спрямо предишната класация, която излезе в края на август

България се изкачи в ранглистата на ФИФА - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България се изкачи до 62-ро място в ранглистата на ФИФА за месец октомври. Това е прогрес от 12 позиции спрямо предишната класация, която излезе в края на август.

Скокът на "лъвовете" се дължи на двете победи, които те постигнаха под ръководството на новия национален селекционер Младен Кръстаич над Гибралтар (5:1) и Република Северна Македония (1:0) в септемврийския прозорец на Лигата на нациите.

С двете си победи България набира актив от 1335,36 точки, което е с 10-20 точки повече от август.

На по-малко от точка пред България в световната ранглиста се намира отборът на Кабо Верде, а на малко повече от точка зад националите е съставът на Демократична република Конго.

В челната десетка има само едно изменение спрямо предходната класация. Европейският шампион Италия се изкачва от седмо на шесто място за сметка на Испания.

Начело остава петкратният световен шампион Бразилия, пред Белгия, Аржентина, Франция и Англия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перуката

    2 0 Отговор
    Предлагам да отидем в африканската лига!