Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 14:10 1 066 0

Левандовски: Aко не отменят церемонията, Бензема ще спечели „Златната топка“

  • роберт левандовски-
  • златната топка-
  • реал мадрид-
  • карим бензема-
  • футбол

Полският нападател бе водещият кандидат за спечелване на най-престижната индивидуална награда преди две години, но церемонията бе отменена за първи път в историята след първото раздаване на приза през 1956-а година заради пандемията от коронавирус

Левандовски: Aко не отменят церемонията, Бензема ще спечели „Златната топка“ - 1
Снимка: БГНЕС

Роберт Левандовски не е забравил церемонията за „Златната топка“ през 2020-а година, която не се проведе, шегувайки се, че нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема ще спечели тазгодишната награда, освен ако не бъде отново отменена.

Полският нападател бе водещият кандидат за спечелване на най-престижната индивидуална награда преди две години, но церемонията бе отменена за първи път в историята след първото раздаване на приза през 1956-а година заради пандемията от коронавирус.

Вместо това Лева получи наградата за Нападател на годината на церемонията през 2021, на която Лионел Меси от Пари Сен Жермен грабна седмата си „Златна топка“.

„Бензема е вероятно е един от фаворитите за „Златната топка“. Ако не я отменят, той вероятно ще спечели наградата“, сподели полякът пред „Movistar“.

Бензема се очаква да грабне приза на списание „France Football“ на церемонията в понеделник в Париж, след като помогна на отбора да триумфира в Шампионската лига и Ла Лига миналия сезон.

Байерн Мюнхен спечели Бундеслигата и ШЛ през сезон 2019/2020, като Левандовски наниза 15 гола в Европа по пътя към купата от най-престижния европейски клубен турнир. „Баварците“ надиграха ПСЖ на финала.

„Исках да кажа, че беше чест за мен да се изправя срещу него. Той заслужаваше да спечели наградата миналата година“, сподели Меси на церемонията миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА