Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 20:05 799 0

Айнтрахт прегази Байер Леверкузен в тежък за съдиите двубой

  • айнтрахт франкфурт-
  • байер леверкузен-
  • футбол-
  • бундеслига

С тази победа “орлите” задминаха Байерн (Мюнхен) в класирането и се доближиха на 3 точки от върха преди изиграването на останалите срещи от 10-ия кръг на шампионата

Айнтрахт (Франкфурт) прегази Байер (Леверкузен) с 5:1 в сблъсък на два от представителите на Бундеслигата в Шампионската лига. С тази победа “орлите” задминаха Байерн (Мюнхен) в класирането и се доближиха на 3 точки от върха преди изиграването на останалите срещи от 10-ия кръг на шампионата. В същото време за гостите това е четвърта загуба в последните пет мача във всички турнири, като те са в зоната на изпадащите.

Доста работа се отвори на главния съдия Франк Виленборг и колегите му от ВАР, като в повечето случаи те бяха прави, но в същото време допуснаха ключова грешка при 1:1. Домакините получиха две дузпи, реализирани от Даичи Камада, но едната беше пребита, след като преди това беше пропусната. Освен това защитникът на Байер Пиеро Инкапие беше изгонен за втори жълт картон при нарушението за втория наказателен удар в 72-рата минута, което още повече улесни Айнтрахт. Отделно “орлите” пропуснаха още куп положения за по-изразителен успех.

Първото попадение дойде в добавеното време на първата част, когато бранителят на Леверкузен Едмонд Тапсоба фаулира Йеспер Линдстрьом в наказателното поле. Новият френски национал Рандал Коло Муани изпълни удара от 11-те метра, но той беше спасен Лукас Храдецки. Последва обаче намеса на технологията за видеоасистент рефер, откъдето забелязаха, че при шута вратарят на Байер е бил пред голлинията и с двата си крака. Така се наложи пребиване, което този път беше изпълнено точно от Камада за 1:0.

Тимът на Чаби Алонсо изравни в 56-ата след летящ плонж на Инкапие.

Само две минути след това обаче Коло Муани пак даде аванс на домакините след гол копие на този за 1:1. Секунди преди попадението обаче Тапсоба от състава на Байер беше фаулиран, но реферите не видяха това и оставиха гола за 2:1.

После Айнтрахт заигра още по-добре и в 65-тата Линдстрьом покачи на 3:1 след грешка на Инкапие.

Денят за бранителя на Леверкузен стана кошмарен в 72-рата, когато ВАР подсказа на съдията, че той е направил дузпа срещу Коло Муани. Интересното е, че при този случай Франк Виленборг, който първоначално не забеляза фала, не отиде да изгледа положението на монитора, а се довери на колегите си от стаичката и на мига посочи бялата точка. Камада не сгреши и този път - 4:1. Междувременно пък Инкапие беше изгонен с червен картон.

Четири минути преди края бившият нападател на “аспирините” Лукас Аларио оформи крайното 5:1.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА