Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 21:02 768 0

Ювентус спечели градското дерби, но отново не впечатли

  • ювентус-
  • торино-
  • душан влахович-
  • серия а-
  • футбол

Душан Влахович за пореден път се превърна в герой за “Старата госпожа” с победния си гол в 74-тата минута

Ювентус спечели градското дерби, но отново не впечатли - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ювентус отново не показа вълнуваща игра, но все пак спечели с 1:0 над домакините от Торино в Дерби дела Моле от 10-ия кръг на Серия А. Душан Влахович за пореден път се превърна в герой за “Старата госпожа” с победния си гол в 74-тата минута.

Ювентус спечели градското дерби, но отново не впечатли
Снимка: БГНЕС

Мачът започна при изключително ниско темпо, като в първите 10-ина минути нямаше нито един удар по посока на някоя от двете врати. Все пак в 14-тата минута Миранчук се осмели да отправи далечен изстрел, който беше уловен от Войчех Шчесни. В 23-тата минута Саша Лукич също опита шут от дистанция, който се оказа неточен. Чак 10 минути по-късно на Ваня Милинкович-Савич му се наложи да се намеси за първи път в мача след безобиден удар на Влахович от разстояние. При следващата атака на Юве обаче вратарят трябваше да отрази цели три изстрела, показвайки блестящ рефлекс при опитите на Влахович, Локатели и Адриен Рабио да се разпишат. Малко след това Хуан Куадрадо също отправи шут, който дори не попадна в целта.

Ювентус спечели градското дерби, но отново не впечатли
Снимка: БГНЕС

В 50-ата минута Локатели нанесе коварен удар от воле, но Милинкович-Савич, отново съумя да избие топката. Веднага след това Бремер отстъпи мястото си на Бонучи най-вероятно заради контузия. В 56-ата минута Лукич опита шут, който се оказа разочароващ.

Ювентус спечели градското дерби, но отново не впечатли
Снимка: БГНЕС

Малко по-късно Влашич също стреля, но Шчесни улови удара му по земя. В 59-ата минута рикошет в Данило застраши вратата на гостите, но стражът изби топката в корнер. Три минути по-късно Костич проби по левия фланг и намери с пас Кийн на добра позиция, но ударът на нападателя някак си изкара топката в аут. В 68-ата минута Валентино Лазаро се опита да си изпроси дузпа, но безуспешно. Последва пропуск и на Миранчук.

Ювентус спечели градското дерби, но отново не впечатли
Снимка: БГНЕС

В 74-тата минута Влахович стреля опасно с глава, а вратарят изби топката в корнер. При последвалото му изпълнение Данило отклони топката с глава към Влахович, който протегна крак и я добута в мрежата. Това се оказа и победно попадение, тъй като натискът на "биковете" в оставащото време не доведе до никаква промяна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА