Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 21:52 875 1

Уулвърхямптън победи Нотингам с 1:0 в мач с две дузпи

  • уулвърхямптън-
  • нотингам-
  • футбол-
  • висша лига

Единственото попадение в мача бе дело на Рубен Невеш

Уулвърхямптън победи Нотингам с 1:0 в мач с две дузпи - 1
Снимка: БГНЕС

Уулвърхямптън успя да спечели трудно своето домакинство на Нотингам в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в мача бе дело на Рубен Невеш от дузпа.

През първото полувреме "вълците" владееха повече топката, но първото по-сериозно положение в мача бе на сметката на Нотингам. В 10-та минута Скот МакКена засече топката от корнер, но ударът премина малко над напречната греда. Уулвърхямптън се активизира и реагира чрез Аит Нури, който получи подаване от Адама Траоре, но изстрелът не бе точен. В 26-та минута Нотингам имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени. Аит Нури имаше възможност да открие резултата в 36-та минута, но ударът му премина встрани от дясната греда.

В 54-та минута съдията прекъсна мача, за да разгледа с ВАР дали има дузпа за домакините. Главният арбитър Тома Брамол взе решение да отсъди наказателен удар за "вълците" за игра с ръка на играч от гостите в наказателното поле. Рубен Невеш се нагърби с изпълнението и вкара топкава в долния ляв ъгъл покрай протегнатата ръка на Дийн Хендерсън. Само пет минути по-късно Морган Гибс-Уайт можеше да изравни от пряк свободен удар, но ударът му профуча на сантиметри от напречната греда.

В 77-та минута Нотингам поиска да изпълни дузпа след задържане в наказателното поле. Съдията първоначално посочи играта да продължи, но бе посъветван от своите колеги да преразгледа ситуацията. След консултация с монитора на ВАР, дузпата за Нотингам бе потвърдена. Бренън Джонсън изпълни в долния десен ъгъл, но Жозе Са предугади посоката и спаси великолепно. Въпреки 8-минутното продължение гостите не успяха да изравнят и така "вълците" лекуваха с трите точки.

С тази победа Уулвърхямптън са вече 17-ти с 9 точки на сметката си, докато Нотингам остават последни с едва 5 пунка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    0 0 Отговор
    Ще го кажа само 1 път: отбора, както и градът, се произнася УЛВЪРХАМПТЪН. Не знам от къде идва това УлвърхЯмптън. Никой там не казва така. Все 1 на София да казват СУфия.