Last news in Fakti

15 Октомври, 2022 21:59 1 053 1

Тотнъм победи Евертън и се е изравни с Манчестър Сити

  • тотнъм-
  • евертън-
  • футбол-
  • висша лига

Попаденията в срещата паднаха през второто полувреме и бяха дело на Хари Кейн от дузпа в 59-ата минута и Пиер-Емил Хьойберг в 86-ата

Тотнъм победи Евертън и се е изравни с Манчестър Сити - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм надделя с 2:0 над Евертън в мач от 11-ия кръг на Премиър лийг. Попаденията в срещата паднаха през второто полувреме и бяха дело на Хари Кейн от дузпа в 59-ата минута и Пиер-Емил Хьойберг (86’).

Играчите на Антонио Конте започнаха доста активно срещата и се настаниха трайно около наказателното поле на “карамелите”. В първите минути те поискаха дузпа при едно влизане на Сон в наказателното поле, но повторенията показаха, че кореецът падна доста леко. Впоследствие те отправиха няколко опасни центрирания, но отбраната на гостите се справи.

Противно на логиката най-чистото положение в първата част на двубоя дойде в 43-ата минута на сметката на футболистите на Франк Лампард, когато Амаду Онана получи добра топка, напредна отлично в наказателното поле, но изстрелът му премина над вратата на Лорис.

Само няколко минути по-късно нещо подобно се случи и от другата страна на игралното поле, където Хари Кейн намери Ричарлисон, но той стреля високо.

Домакините получиха дузпа в 58-ата минута, когато удар на Мат Дохърти бе спасен в наказателното поле, а там Джордан Пикфорд спаси, но изпусна топката, от което с е възползва Хари Кейн, но бе повален от стража. Именно Кейн застана зад топката и реализира за 1:0, макар че стражът на “карамелите” уцели ъгъла.

Тотнъм удвои своята преднина в 86-ата минута, когато Хари Кейн отне в средата на терена, пусна по дясното крило към Бентанкур, а той центрира перфектно към оказалия се свободен в наказателното поле Хьойберг, който отбеляза за 2:0. Футболистите на Евертън така и не успяха да създадат нещо наистина интересно след почивката пред вратата на Юго Лорис и в крайна сметка допуснаха второ поредно поражение, след като преди това не бяха усещали вкуса на загубата в шест поредни двубоя.

С тази победа Тотнъм продължава да стои уверено на третото място в класирането в Премиър лийг със своите 23 точки, точно колкото има и Манчестър Сити. Евертън пък е 14-и с 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фенка

    2 0 Отговор
    Кейн е голямо л----но !