Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 18:01 1 574 0

Мейсън Маунт донесе много майсторски успех на Челси като гост на Астън Вила (ВИДЕО)

  • челси-
  • астън вила-
  • футбол-
  • висша лига-
  • мейсън маунт

Трите точки като гост направиха така, че Челси е четвърти с 19 точки във временното класиране

Мейсън Маунт донесе много майсторски успех на Челси като гост на Астън Вила (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Две попадения в хода на двете полувреме на Мейсън Маунт донесе много майсторски успех на Челси като гост на Астън Вила с 2:0. Бирмингамският клуб продължи с неубедителните резултати във Висшата лига, но този път игра добре, като направи една дузина фрапантни пропуски, след като Кепа Арисабалага изигра страхотен мач на „Вила Парк“.

Трите точки като гост направиха така, че Челси е четвърти с 19 точки във временното класиране. Астън Вила пък остава на 16-ата позиция с девет точки, а бъдещето на Стивън Джерард начело на „виланите“ далеч не е сигурно, като най-вероятно през следващата седмица може да последва и треньорска смяна във Вила.

В междинния кръг на Англия Челси ще гостува на Брентфорд, докато Вила ще има визита на Фулъм.

Мейсън Маунт донесе много майсторски успех на Челси като гост на Астън Вила (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Мачът започна добре за домакините, след като Мингс свали топката с глава към Дани Ингс. Той комбинира с Дъглас Луис, който стреля от воле, но ударът на бразилеца беше спасен от Кепа. В шестата минута Тайрън Мингс направи кошмарна грешка за бранител и Челси поведе в резултата. Гостите разиграха отляво, след като Чилуел напердна. Топката обаче се озова във въздуха, като Мингс отигра с глава, за да не може Обамеянг да атакува кълбото, но прати топката в краката на Мейсън Маунт, за да може британецът да матира Мартинес за 1:0.

Астън Вила опита да отвърне на Челси и в 15-ата минута беше близо до това да изравни резултата. Домакините разиграха вляво и центрираха топката пред Кепа за Леон Бейли. Топката премина над Кукурея и бившият играч на Байер Леверкузен я атакува с глава, но тя "кацна" на напречната греда на лондончани, след което излезе аут.

Мейсън Маунт донесе много майсторски успех на Челси като гост на Астън Вила (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Пет минути след това Челси оцеля след канонада от удари посока вратата му. Кепа направи две страхотни спасявания срещу Дани Ингс и Бейли, като накрая Луис шутира с левия крак, но прати топката навън. Натискът на "виланите" продължи, като ставаше все по-масиран, а в 27-ата Джон МакГин също можеше да изравни резултата, но Кепа отново се намеси. Секунди по-късно Вила стигна до нов шанс чрез Дани Ингс, който стреля през краката на Чилуел, но испанският страж на гостите отново отрази.

180 секунди по-късно Арисабалага направи поредното зрелищно спасяване в мача. Бейли получи вдясно финтира с лекота Чилуел. Последва перфектно центриране пред вратата на Кепа за Ингс, който стреля с глава от два метра, но испанецът вдигна двете си ръце и някак прати топката в ъглов удар.

Мейсън Маунт донесе много майсторски успех на Челси като гост на Астън Вила (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Пет преди края Челси имаше отлична възможност за втори гол. Кай Хавертц комбинира с Рахийм Стърлинг, който шутира с десния крак, но топката срещна напречния стълб на Мартинес. В последната минута на първата част удар на Ингс с глава завърши аут.

В 52-ата пък Оли Уоткинс надскочи Кепа при ъглов удар и стреля с глава, но не насочи топката към вратата на лондончани. В 65-ата Челси удвои актива си след нова, груба грешка от отбраната на домакините. Мейсън Маунт изпълни директен фал, а Мартинес направи крачка встрани, след което не реагира обратно и топката влетя във вратарския му ъгъл.

Това покруси настроението в играта на тима от Бирмингам, който се скъса да прави пропуски до този момент, като до края на срещата Челси започна да контролира по-дейно кълбото, но без да застрашава особено домакинската врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА