Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 10:30 1 579 3

Изненада: Сръбски футболист е напът да стане национал на България

  • велко йеленкович-
  • футбол-
  • войводина нови сад-
  • национален отбор

Първородна рожба на легендата на Литекс Небойша Йеленкович попада в плановете на селекционера на младежкия ни тим Александър Димитров

Изненада: Сръбски футболист е напът да стане национал на България - 1

Талантлив сръбски футболист е напът да стане национал на България. Става въпрос за 19-годишния Велко Йеленкович, който носи екипа на Войводина (Нови Сад), съобщава Блиц.

Първородна рожба на легендата на Литекс Небойша Йеленкович попада в плановете на селекционера на младежкия ни тим Александър Димитров. Развитието на Йеленкович-младши е следено и от наставника на първия ни отбор Младен Кръстаич. Сръбският специалист впечатли още в първите си два мача начело на България, давайки шанс на редица млади футболисти за сметка на по-опитни.

Велко Йеленкович е централен защитник, роден е на 5 юни 2003 година в Ловеч. Талантът има българско гражданство, като до момента е играл за формацията на Сърбия до 17 години.

Синът на двукратния шампион с Литекс Небойша Йеленкович e израсъл в школата на Войводина (Нови Сад). Преди месеци беше за кратко в Славия, но до договор не се стигна и той подписа с Войводина (Нови Сад), където е част от първия състав. Въпреки крехката си възраст Велко вече натрупа опит в мъжкия футбол, след като бе основен футболист на втородивизионния Кабел (Нови Сад).


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    2 5 Отговор
    неграмотни фитки
  • 2 Сръбски футболист

    3 6 Отговор
    е напът да стане национал. Шефът на НАП: Не, аз съм НАПът!
  • 3 Жена

    4 5 Отговор
    И защо му е на момчето да избере България? Та Сърбия има по добър отбор от нас🤤. Там ще може да се развива, а в България... нищо.