Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 07:59 1 201 1

Тибо Куртоа е вратар №1 в анкетата на France Football

  • тибо куртоа-
  • златната топка-
  • реал мадрид-
  • france football-
  • футбол

Куртоа имаше основна заслуга за спечелването на Шампионската лига от Реал (Мадрид), а класата му в националния отбор на Белгия не буди съмнение

Тибо Куртоа – вратарят на националния отбор на Белгия и на Реал (Мадрид), беше избран за вратар номер 1 през сезон 2021/2022 в анкетата на списанието "Франс Футбол". Наградата "Лев Яшин", която носи името на прославения руски и съветски вратар от 60-те години, се връчва на най-добрия играч с номер 1 на гърба и е част от церемонията "Златната топка".

Куртоа имаше основна заслуга за спечелването на Шампионската лига от Реал (Мадрид), а класата му в националния отбор на Белгия не буди съмнение. Куртоа е и на 7-о място в генералната класация на Златната топка за най-добър футболист на сезона.

Останалите претенденти за този приз бяха Майк Манян (Милан), Едерсон Мораеш (Манчестър Сити), Едуар Менди (Челси) и Алисон Бекер (Ливърпул).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално

    1 0 Отговор
    Е кой да е оня некадърник Ноерер ли дето на едно Световно дребните корейчета му бяха набутали 6 гола