Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 12:47 1 057 0

Футболист изгърмя за Световното заради допинг

  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • допинг-
  • орландо гало

Гало е дал положителна проба за анаболен андрогенен стероид (ААС) по време на 15 произволно избрани играчи за тестване през месец септември

Футболист изгърмя за Световното заради допинг - 1
Снимка:

Костариканският футболист Орландо Гало е дал положителна проба за забранена субстанция по време на случаен тест през септември, съобщи футболната федерация на страната (ФКРФ). Гало, който играе като полузащитник и има девет мача в националния отбор на страната, беше включен в предварителния списък за Световното първенство в Катар, но след положителната проба най-вероятно ще се прости с мечтата си да играе на най-големия спортен форум.

Гало е дал положителна проба за анаболен андрогенен стероид (ААС) по време на 15 произволно избрани играчи за тестване през месец септември. По това време националният отбор на Коста Рика е бил на турне в Република Корея.

"ФКРФ, следвайки инструкциите на ФИФА за такива случаи, вече е информирала футболиста и неговия клуб Ередиано, където той се състезава. Много е важно да се уточни, че към момента Гало не е със спрени права и може да се състезава до момента, в който ФИФА ще излезе с категорично становище. Допинг-контролът е част от превенцията, която Световната централа налага на отборите преди голямо първенство. В момента нашият футболист е обект на разследване, се казва в становището на федерацията на Коста Рика.

22-годишният Гало имаше предложение през лятото да премине в Спортинг Канзас Сити от първенството на САЩ, но Ередиано не прие офертата, тъй като я сметна за прекалено ниска.

Коста Рика след спечелен допълнителен бараж стигна до Катар 2022, където е в група Е заедно с отборите на Япония, Германия и Испания. Първата им среща е на 23-и другия месец, именно срещу испанците.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА