19 Октомври, 2022 20:42 1 441 6

ЦСКА взе своето от Ботев Пд

  • цска-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Единственият гол в мача реализира Дюкенс Назон от дузпа в 72-ата минута

ЦСКА взе своето от Ботев Пд - 1
Снимка: БГНЕС


ЦСКА победи с 0:1 Ботев Пловдив в отложен мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в мача реализира Дюкенс Назон от дузпа в 72-ата минута. "Канарчетата" удариха греда и направиха няколко сериозни пропуска, които им костваха точката в тази среща.

След спечелените три точки тимът на Саша Илич се изкачи на първата позиция във временното класиране, изпреварвайки тимовете на ЦСКА 1948 и Лудогорец. „Червените” събраха актив от 31 точки. Втори е съставът на ЦСКА 1948, който е с точка по-малко, но и мач повече. Шампионът Лудогорец е трети с 29 пункта.

Първите десетина минути на мача не предложиха нищо интересно. Двата тима действаха предпазливо и по-скоро се опитваха да не допуснат грешки, отколкото да предприемат някакви рискове в предни позиции.

В 15-ата минута гостите организираха една от първите си интересни атаки. След нападение отляво, Тибо Вион достигна топката почти до аутлинията и центрира в пеналта, където Морено овладя пред погледа на Виктор Генев и веднага подаде към Линдсет на границата на пеналта. Халфът на „червените” пробва удар без забавяне, но не успя да уцели добре топката.

Секунди по-късно Ботев също стигна до добра ситуация пред противниковата врата. Па Конате получи отляво, справи се с Шопов и центрира в наказателното поле, където Ето’о овладя на гърди между двама бранители на гостите и стреля, но неточно.

След половин час игра дойде и най-чистото положение от началото на срещата. След изпълнение на корнер от страна на гостите, футболистите на Ботев съумяха да организират страхотна контраатака. Елвис Ману получи на левия фланг и изведе по отличен начин Рада Рабей абсолютно сам срещу Бусато. Играчът на домакините напредна и стреля, но стражът на гостите с крак успя да предотврати сигурен гол.

В заключителните минути на първото полувреме тимът на Ботев Пловдив определено бе по-добрият на терена. Възпитаниците на старши треньора Желко Копич се настаниха трайно в половината на столичани, но не успяха да се възползват от териториалното си предимство по най-добрия начин.

Втората част определено започна по-добре за гостите. На почивката Саша Илич заменя Шагоян с Дюкенс Назон, който зае централно място в нападението на „червените”. В първите няколко минути гостите взеха инициативата и се настаниха трайно в половината на „канарчетата”.

В 51-ата минута Назон премина през трима бранители на домакините и успя да стреля по диагонала, но не намери рамката на вратата и топката премина покрай десния страничен стълб.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оДа

    16 5 Отговор
    ЦСКА е НОМЕР ЕДНО !
  • 2 Али Реза Текин

    7 8 Отговор
    Казвам се Алли и съм работил в Германия и Португалия.Имам къща в село Люляково,Бургашко.Приятелите ми викат Аптито а майка ми Алчо.Фен съм на Левски.

    Коментиран от #6

  • 3 Гого

    7 12 Отговор
    Тея цяла нощ да играят гол не могат да си вкарат ако нямаше дузпа
  • 4 Локо

    12 5 Отговор
    Съдията подпираше жълтите и им спести 3 червени картона! Задължителни картони! Дузпата за чорбата е безспорна и 100% ва!

    Коментиран от #5

  • 5 Арда

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "Локо":

    Напротив няма никаква дуспа .Даже и Вар не се намеси .Сьдииски подарьк е това за Припоците.Те не заслужаваха даже и точка.
  • 6 И какво

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Али Реза Текин":

    От това.То и Коко Бабоне е Левскар.Това показва че Левски има фенове навсякаде .