Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 14:30 713 6

Емирът на Катар: Откакто получихме Световното първенство сме мишена на критики без прецедент

  • шейх тамим бен хамад ал-тани-
  • футбол-
  • катар-
  • катар 2022-
  • световно първенство

"Откакто получихме честта да домакинстваме на Световното първенство, Катар е мишена на кампания без прецедент, на каквато никоя друга страна домакин не е била подложена", каза той по време на обръщение

Емирът на Катар: Откакто получихме Световното първенство сме мишена на критики без прецедент - 1
Снимка:

Катар се изправи срещу кампания от критики "без прецедент" преди организирането на Световното първенство по футбол, заяви във вторник емирът Шейх Тамим бен Хамад Ал-Тани, цитиран от агенция "Франс прес".

"Откакто получихме честта да домакинстваме на Световното първенство, Катар е мишена на кампания без прецедент, на каквато никоя друга страна домакин не е била подложена", каза той по време на обръщение.

ФИФА даде домакинството на Катар през 2010 година и десетки милиарди долара бяха изхарчени от емирството оттогава, за да се подготви събитието, което започва на 20 ноември. Богатата държава е обект на много критики по отношение на третирането на чуждестранните работници, правата на хората от ЛГБТ общността и жените, както и за употребата на климатизация на осемте стадиона, които струваха 6,75 милиарда долара.

"В началото ние приемахме това добре и дори смятахме, че някои критики са позитивни и полезни, които ще ни помогнат да развием някои аспекти", заяви емирът пред законодателния съвет в Доха. "Но бързо ни стана ясно, че кампанията продължава, разраства се и е пълна с клевети. Тя достигна до ниво, което огорчи много хора и ги накара да се запитат за истинските причини за тази кампания", добави той.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви наскоро, че Световното първенство в Катар, което е първото, организирано в арабска страна, ще бъде "най-доброто за всички времена".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 българина

    6 1 Отговор
    казват се западни ценности, останалият свят вече разбра, че те не са изброени никъде, но е сигурно, че са точно обратното на 10 Божии заповеди!

    Коментиран от #5

  • 5 Настрадин Ходжа, магаретата и ХитърПетър

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "българина":

    Ами, както е видно от предните мондиали, Русия нямаше абсолютно никакви проблеми. Ала на тебе май не западните ценности са ти проблема, ами това, че няма къде да се приобщиш и си въобразяваш, че на изток има някаква алтернатива на реалния ти живот, а не осъзнаваш, че всеки си гледа интереса, а не някакви си десет заповеди.
  • 6 Сандо

    4 0 Отговор
    Дайте си природните богатства на западните хищници и веднага ще станете най-любимите им домашни любимци.Е,ще ви подритват отвреме-навреме ако им се врете в краката с някакви си претенции.