Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 12:30 1 141 4

Христо Янев се завърна в елитния ни футбол

  • христо янев-
  • футбол-
  • пирин благоевград-
  • треньор

Пое тима на Пирин

Христо Янев се завърна в елитния ни футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Христо Янев е новият старши треньор на Пирин. Той заменя на поста Красимир Петров, който миналата седмица се раздели с клуба по взаимно съгласи, това обявиха официално от клуба.

Специалистът напусна втородивизионния Миньор Перник на 14 септември. През миналата седмица пък Красимир Петров подаде оставка като наставник на „орлетата“ и при вчерашната тежка загуба с 1:4 от Септември благоевградчани бяха водени от директора Светослав Дяков, който напусна след края на мача.

Янев има малък треньорски опит на ниво родния футболен елит. През сезон 2016/17 той води Нефтохимик в шампионата, а след това в рамките на един месец беше временно начело на ЦСКА.

Най-големият успех на Христо Янев като футболен наставник е спечелването на купата на България през 2016 г. Тогава той води „армейците“ в Югозападната „В“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    УСПЕХ

    Коментиран от #3

  • 2 Журналисти

    1 3 Отговор
    Завинаги ще си остане Малкия Тюфлек
  • 3 среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще му е необходим много "късмет" на новия треньор... С тези футболисти събрани от различни клубове, но не и от школата на "Орлетата" - нищо добро не го чака... Иво Андонов "прецака" една от най-добрите футболни школи в България. Заради своите частни интереси, лансирайки футболисти от своята школа - "сложи черта" на футболните момчета от югозапада от "стария спортен интернат"... Дай Боже Христо Янев да се справи!
  • 4 Дддд

    0 1 Отговор
    Постедствен треньор,няма да направи чудо в Пирик