26 Октомври, 2022 00:01 1 156 0

Ювентус официално е аут от Шампионската лига

  • ювентус-
  • бенфика-
  • шампионска лига

„Старата госпожа“ претърпя ново тежко поражение от Бенфика

Ювентус официално е аут от Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Бенфика триумфира с 4:3 над Ювентус, за да сложи точка на спора за първите две места в Група H на Шампионската лига.

„Старата госпожа“ ще напусне безславно турнира и дори има реален шанс, за да остане на последното място, ако след седмица не успее да победи ПСЖ, а Макаби Хайфа спечели срещата си срещу „ролите“.

Унижението за италианците можеше да е още по-голямо, ако в последните минути не се бяха мобилизирали, защото към 50' резултатът бе 4:1 за домакините.

Попаденията вкараха Андре Силва, Жоао Марио от дузпа и Рафа Силва на два пъти, докато Мойс Кийн временно бе възстановил равенството при 1:1 в 21'.

Аркадиуш Милик и Уестън МакКени върнаха интригата в двубоя за финалните 15-20 минути, но Рогер Шмид направи всичко необходимо, за да спре набезите на съперника и така тимът му стигна до съвсем заслужен успех.

Масимилиано Алегри междувременно се наслаждава на нечуван комфорт на поста си. Уволнението му бе на дневен ред още отпреди месец и половина, когато стартира с две поражения в евротурнирите, а в Серия А отборът му се намира в средата на класирането. Още по-лошото е, че това се случва с отвратителна игра от един от най-титулуваните клубове в света.

Фактите обаче вече са такива, че Ювентус ще пропусне финансови ползи в размер на десетки милиони с това си отпадане, а след седмица изглежда ще стане ясно дали европейската кампания на отбора ще приключи изцяло за сезон 2022/23.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА