Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 11:02 1 527 1

Звезда на ЦСКА даде нова проба за допинг, чакат резултатите

  • георги йомов-
  • цска-
  • допинг-
  • футбол

В ЦСКА не обелват и дума за случая, самият нападател също не вдига и не отговоря на телефонните повиквания

Звезда на ЦСКА даде нова проба за допинг, чакат резултатите - 1
Снимка: БГНЕС

Мистерията около спипания с допинг Георги Йомов продължава с пълна сила. Решението за неговото наказание трябваше да излезе още преди двайсетина дни, но все още продължава да липсва.

В ЦСКА не обелват и дума за случая, самият нападател също не вдига и не отговоря на телефонните повиквания. Припомняме, че крилото е със спрени права от 25 август, когато около месец по-рано в тялото му са намерени следи от забранено за употреба вещество.

Пробата на Йомов беше взета след първия мач с Македония ГП в Лига на конференциите. Впоследствие стана ясно, че допингът в тялото на Георги е дехидрохлорметилтестостерон.

Оказа се, че Йомов е бил съветван от свой познат – фитнес-инструктор, да помпа мускули с въпросното вещество. Хванати с него спортисти обаче горят за 4 години.

Съвсем скоро на Йомов му е била взета нова проба, за която се твърди, че е най-достоверна и може на 100 процента да докаже наличието на забранени вещества.

„Става въпрос за изследване на косъм. Такъв е взет от главата на Георги. Всичко това се е случило не в България, а в чужбина, тъй като разследващата комисия към ФИФА е държала да бъде използвана лаборатория извън нашата страна. Случаят се забави, защото ЦСКА прави всичко възможно Йомов да се размине с най-тежкото наказание, което му беше почти сигурно. За целта са ангажирани възможно най-добрите адвокати. Става въпрос са адвокатска кантора в Швейцария, ползвана от големи светила в спорта“, уточниха източници пред БЛИЦ.

Говори се, че именно в Швейцария е била взета пробата на Йомов от косата му. За целта той е пътувал спешно до там.

„Един ден му звъннаха и му казаха, че след няколко часа трябва да е в чужбина. Бързо си събра багажа и хвана първия самолет, за да отиде навреме и да го тестват“.

Според непотвърдена информация най-късно до две седмици ще има новина за Йомов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    6 0 Отговор
    Наркоманчето приключи с футбола сега с ОПГ- то на баща му и брат му могат да си диларстват спокойно.