Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 13:40 1 189 4

Вандали вилняха на стадион в Русе

  • русе-
  • стадион-
  • спорт-
  • вандали-
  • овчарски скок-
  • йова петрова

Неизвестни са накъсали част от скочището за овчарски скок и са откраднали платнището за скок височина, без което съсипването на атлетическите пособия ще продължи

Вандали вилняха на стадион в Русе - 1
Снимка: Facebook

С неприятни новини бяха посрещнати атлетите в Русе вчера сутринта. Медалистката в овчарския скок от национални шампионати в различните възрасти Йова Петрова сподели във “Фейсбук”, че неизвестни извършители са накъсали част от скочището за овчарски скок и са откраднали платнището за скок височина, без което съсипването на атлетическите пособия ще продължи. Тя призова и извършителите на това деяние да си понесат последствията. Атлетката публикува и снимки.

“Отношението към спорта в България събрано в няколко снимки (снимките са от вчера направени около 6ч. и от тази сутрин). Няма думи с които да опиша колко съм ядосана, разочарована и възмутена... Често тренираме в условия, в които никой друг спортист в Европа не би тренирал. Добре че хората които се занимават със спорт в България са достатъчно мотивирани, защото иначе много отдавна биха се отказали, заради често невъзможните условията в които им се налага да тренират.

Та днес денят ми започна по следния начин, треньорът ми ми звъни и съобщава, че някой през нощта е накъсал част от скочището по овчарски скок, взел е платнището на това по висок и е откраднал допълнителната възглавница, която го покрива. Не можах да повярвам, че някой е възможно да направи такова нещо...

Скочищата, намиращи се на градския стадион са на повече от 10 години, леко амортизирани, но са единствената база с която разполагаме скачачите по овчарски и висок скок от Русе. Без платнищата тази зима може да се амортизират още повече, поради влагата и леда, това би означавало, че ще останем без оборудване.

Как и защо на някого му е хрумнало да съсипе това спортно оборудване.... Не мога да си го обясня....

Вандалите, които са го направили, трябва да си понесат последствията!!!”, написа Петрова във “Фейсбук”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    7 0 Отговор
    Вандалите са на Мода,те и в Древния Рим вилняха..
  • 2 Ромуле

    7 0 Отговор
    Ромуле джамале кво да ги праиш ве :)
  • 3 Сталин

    5 0 Отговор
    Вандализма от всякакъв сорт е национален спорт в България
  • 4 бяла краставица

    4 0 Отговор
    Намерете ги и е на тия скъсани дюшеци ги н.агъ.зете публично.