Last news in Fakti

31 Октомври, 2022 12:50 2 584 3

Григор Димитров се изстреля в ранглистата

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста-
  • спорт

Най-добрият български тенисист достигна до полуфиналите, където отстъпи с 4:6, 2:6 пред бъдещия шампион Даниил Медведев

Григор Димитров се изстреля в ранглистата - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се завърна в топ 30 след силното си представяне на турнира от сериите АТР500 във Виена, Австрия. Най-добрият български тенисист достигна до полуфиналите, където отстъпи с 4:6, 2:6 пред бъдещия шампион Даниил Медведев.

Благодарение на спечелените 180 точки в австрийската столица 31-годишният хасковлия се изкачи с 4 места в световната ранглиста и от днес е под №28 с 1460 точки на сметката му. Това бе трети полуфинал за него през сезона. Тази седмица Димитров ще има възможност да подобри още ранкинга си, тъй като ще участва на “Мастърс”-а в Париж, Франция.

Промяна с четири позиции има и при втората ни ракета Димитър Кузманов, но тя е с отрицателен знак. 29-годишният пловдивчанин се смъкна на 210-то място с актив от 255 точки.

Отстъпление има и при Адриан Андреев, който загуби три места и вече е под №219 с 248 точки.

В същото време Александър Лазаров продължава да прогресира и се изкачва с 14 места до рекордния за него №275. Припомняме, че миналата седмица Лазаров направи скок от 28 позиции. Тази възходяща промяна при него се дължи на двете поредни титли, които той спечели на ITF турнирите в Созопол.

Сериозен напредък отбелязват още Александър Донски - с 23 места до №633, и Леонид Шейнгезихт - с 24 места до №882.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е

    3 4 Отговор
    за пенсия, стига толкова мъка. Загубите срешу Надал бяха края ти

    Коментиран от #3

  • 2 СЗО

    4 0 Отговор
    Уау, голямо изстрелване....от 32 на 28мо място.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Време е":

    докато е в първите 100 може да прави добри пари и да се кефи.На Григор не му трябва да е номер 1 или в първите 10.Трябват му$$$ от всякъе да пада и той го прави успешно!