Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 11:20 659 1

Прокуратурата оттегли обвиненията срещу Неймар за измама и корупция

  • неймар-
  • прокуратура-
  • псж-
  • съд-
  • дело-
  • измама-
  • футбол

Бразилската компания DIS поиска преразглеждане присъда от две и половина години затвор за Неймар и четири години за неговия баща, който му е и агент

Прокуратурата оттегли обвиненията срещу Неймар за измама и корупция - 1
Снимка: БГНЕС

Компанията, която обвини бразилската звезда Неймар в измама и корупция, продължава да настоява за присъда за играча, макар че прокуратурата оттегли обвиненията срещу него, тъй като не откри доказателства за извършено престъпление, пише АП.

Бразилската компания DIS поиска преразглеждане присъда от две и половина години затвор за Неймар и четири години за неговия баща, който му е и агент. DIS първоначално поиска пет години затвор за 30-годишния Неймар, баща му и бившите президенти на Барселона - Сандро Росел и Джосеп Бартомеу. DIS също иска обезщетение от 34 милиона евро и глоба от 195 милиона евро, които да бъдат платени от обвиняемия на испанската държава.

Прокуратурата обяви решението да оттегли обвиненията, след като изслуша показанията на Росел и Бартомеу в петък, тъй като не откри доказателства за извършено престъпление. Първоначално прокурорът поиска две години затвор и глоба от 10 милиона евро за Неймар. Той също така искаше пет години за Росел и три години за бившия президент на Сантос Одилио Родригес. DIS твърди, че са платени много по-малко от 40 процента, които е трябвало да получи като съсобственик на трансферните права на футболиста. Компанията заяви, че е получила дължимия процент само от 17-те милиона евро, които Барселона и Сантос първоначално обявиха като трансферна сума между клубовете, докато реалната цена е около 82 милиона евро.

DIS обвини Неймар и баща му, че са измамници, защото са се опитали да скрият сумата на трансфера и се оплака от решението на прокурора да оттегли обвиненията срещу бразилския национал. Окончателната присъда по делото се очаква след около три седмици.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    2 0 Отговор
    Виждате ли че в цял свят корупцията е на най-високо ниво, а вие само срещу Гешев ревете.. 😅