Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 08:00 950 0

"Заклаха" ли съдиите Верона срещу Ювентус?

  • верона-
  • ювентус-
  • футбол-
  • серия а-
  • съдии

Претенциите на Верона са за две неотсъдени дузпи

Съдийството в мача между Верона и Ювентус предизвика много полемики в Италия. Домакините загубиха с 0:1, а след двубоя се оплакаха, че са били сериозно ощетени. Претенциите на Верона са за две неотсъдени дузпи. В 76-ата минута топката срещна ръката на защитника на Юве Данило, но главният рефер Марко Ди Бело не посочи бялата точка, а и не получи сигнал за преразглеждане на ситуацията с ВАР. Малко по-късно Ди Бело отсъди наказателен удар в полза на домакините, но този път ВАР се намеси и след като изгледа записа, Ди Бело промени решението си.

“Не искам да говоря за съдиите, но когато едно и също нещо се повтаря няколко пъти, наистина оставам изумен. Ясно е, че буквално съсипват сезона ни. Ръката е изпъната и е лудост, че съдията не даде дузпа”, коментира наставникът на Верона Салваторе Бокети.

“Случва се за трети път. Изгониха наш играч срещу Монца, когато трябваше да получи само жълт картон, а днес не отсъдиха две дузпи в наша полза. Достатъчно, вече се уморихме. За смях ли искат да ни направят? Поне да ни уведомят. Как е възможно при разперената ръка на Данило да не се даде дузпа?”, изрази недоумението си бившият защитник, а от клуба пуснаха в социалните мрежи стопкадър от спорната ситуация.

В медиите се появиха мнения на някоко бивши съдии, като повечето споделят, че и двете решения да не се отсъди дузпа са били правилни.

Ето какво обясни Тициано Пиери, който има зад гърба си солиден стаж в Серия “А”:

“Стопкадърът предполага, че ръката на Данило е вдигната и това трябва да е дузпа. Необходимо е обаче да проследим цялата динамика на ситуацията. Правилата казват, че ако футболист пада и ръката му е разперена, за да се предпази при падането, действието му не трябва да се наказва с дузпа. В тази ситуация Павел Давидович стреля много силно и Данило няма време да се предпази. Съдиите на ВАР са решили, че с ръката си той иска да умекоти падането, а не да докосне топката. Защитникът реагира по-скоро на първоначалния удар на Мигел Велосо, а не на този на Данилович”, анализира Пиери в ефира на RAI Sport.

В другата ситуация Ди Бело изгледа повторение на монитора и отмени решението си да даде дузпа, защото прецени, че Леонардо Бонучи първо е играл с топката, преди да фаулира Симоне Верди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА