Last news in Fakti

12 Ноември, 2022 22:43 1 923 2

Меси: Този отбор на Арженина прилича на онзи, който стигна до финала през 2014-а

  • лионел меси-
  • аржентина-
  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Аржентина ще се отправи към Катар този месец, за да се опита да вдигне трофея за първи път от 1986 година насам

Меси: Този отбор на Арженина прилича на онзи, който стигна до финала през 2014-а - 1
Снимка: БГНЕС

Лионел Меси вижда прилики между отбора на Аржентина в момента и този, който игра на финала на Световното първенство по футбол през 2014 година. Аржентина ще се отправи към Катар този месец, за да се опита да вдигне трофея за първи път от 1986 година насам.

Бившата звезда на Барселона Меси, който сега играе за Пари Сен Жермен, каза, че това вероятно ще бъде последното му Световно първенство. Той все още не е спечелил тази титла, въпреки че помогна на тима да триумфира в Копа Америка през 2021-ва, завършвайки като голмайстор в турнира с четири попадения. Меси спечели Златната топка през 2014 година, след като изведе Аржентина до финала, където Германия спечели с 1:0 след гол на Марио Гьотце в продълженията.

Говорейки преди Мондиал 2022 Меси предположи, че този отбор на Аржентина има качеството да стигне толкова далеч, колкото този от 2014-а. "На Световното първенство през 2014 година се представихме много добре. Беше незабравимо преживяване. Наслаждавах се много и ми стана ясно повече от всякога, че основното и най-важно е да бъдем силен и сплотен отбор. Това в крайна сметка води до най-важната цел. Днес усещам много прилики между настоящия тим и този от 2014-а", каза Меси в интервю за вестник "Оле".

Аржентина е сочен за фаворит за трофея на Мондиал 2022 заедно с Бразилия. Играчите на Лионел Скалони не са губили след поражението с 0:2 от Бразилия на финала на Копа Америка през 2019-а и са в серия от 35 мача без загуба. Те започват кампанията си на Световното първенство срещу Саудитска Арабия на 22 ноември, преди да се изправят срещу Мексико и Полша в другите си двубои от група "С".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    3 0 Отговор
    Харесвам отбори без разни лилави натурализирани граждани.
  • 2 Радостин

    1 0 Отговор
    Няма Световна титла за Меси.