14 Ноември, 2022 08:00 3 499 4

Борис Бекер може да бъде освободен от затвора във Великобритания и депортиран в Германия

  • борис бекер-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • затвор-
  • спорт

Той е включен в схема, която ще гарантира, че ще се прибере у дома навреме за Коледа

 Борис Бекер може да бъде освободен от затвора във Великобритания и депортиран в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата тенис звезда Борис Бекер, който е в затвора във Великобритания, скоро може да бъде депортиран в Германия, пише вестник "Сън".

54-годишният Бекер е одобрен за бърза програма, която позволява чуждестранните затворници да бъдат освобождавани много по-рано, пише британският таблоид.

"Той е включен в схема, която ще гарантира, че ще се прибере у дома навреме за Коледа", цитира "Сън" източник от затвора.

Адвокатът на Бекер Кристиан-Оливер Мозер не пожела да коментира публикацията.

Съдът в Саутхорк осъди бившия номер 1 в световния тенис на 29 април на две години и половина затвор за това, че е скрил 2.5 милиона лири и е избегнал да плати дълговете си, след като е обявил банкрут през 2017 година.

54-годишният Бекер в момента е в затвора в Хънтеркомб - институция за чуждестранни затворници, която има по-ниско ниво на сигурност в сравнение със затвора в Уондсуърт, където прекара първите седмици.

Според британските закони затворниците могат да бъдат освободени условно, ако са излежали поне половината от присъдата си. В случая на Бекер това биха били 15 месеца от дата 29 юли 2023 година.

Но "Сън" твърди, че новата програма за освобождаване и депортиране има за цел да помогне за облекчаване на режима върху пренаселените затвори във Великобритания.

Според изданието, всеки чуждестранен затворник "може да бъде освободен от затвора и депортиран до 12 месеца преди най-ранната дата на освобождаване", ако отговаря на условията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А за него помилване

    4 1 Отговор
    няма ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 +-+-

    4 2 Отговор
    защо все на затворниците се дават права - по-леки условия, по-ранно пускане. А жертвите - да го дддуххат , нали!

    Коментиран от #4

  • 4 Момчил

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "+-+-":

    В конкретния случай става дума не за жертва , а за скрити данъци и то от данъчните власти. Хич не са жертва за мен те.