Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 06:30 5 221 4

Бивш нападател на Байерн Мюнхен е осъден на смърт

  • байерн мюнхен-
  • али даеи-
  • футбол-
  • иран

Присъдата е заради участие в протест заедно с 15 000 души след убийството на Махса Амини за неправилно носене на хиджаб

Бивш нападател на Байерн Мюнхен е осъден на смърт - 1


Бившият нападател на Байерн Мюнхен - Али Даеи, който беше със статут на легенда в родината си Иран, е осъден на смърт, съобщи турският журналист Явуз Йозджан в Туитър. Присъдата е заради участие в протест заедно с 15 000 души след убийството на Махса Амини за неправилно носене на хиджаб.

Бивш нападател на Байерн Мюнхен е осъден на смърт

В края на септември Али Даеи призова в социалните мрежи иранското правителство да "разреши проблемите на иранския народ, вместо да използва репресии, насилие и арести". Заради това паспортът му бе конфискуван.

Даеи има 109 гола за националния отбор на Иран, а в края на миналия век игра за Байерн Мюнхен.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви Курти от село Пиперково

    6 16 Отговор
    Всичко приключи за този....Попътен вятър...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БСП за България и Радев

    8 5 Отговор
    Тоя верно се помисли за Христо Стоичков. Вкарал няколко стотин гола и си мисли, че може да казва на правителството какво да прави. Никой не е по-голям от другаря Путин и Аятолаха. Това са единствените свободни народи
  • 4 генбч

    4 1 Отговор
    убийство или затвор за изказване на мнение в 2022година машала вееееее! по бързо да са свършва с тия изкукали диктатоеи по добре ще е