Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 09:18 969 0

Меси говори за детството, трудните мигове, успехите и голямата любов

  • лионел меси-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • хорхе валдано-
  • световно първенство

Той разказа за трудните мигове по пътя към върха, за привързаността към семейството и за надеждите си, свързани с Мондиал 2022

Меси говори за детството, трудните мигове, успехите и голямата любов - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на световния футбол Лионел Меси даде пространно интервю за предаването Universo Valdano в ефира на Movistar+. Пред водещия Хорхе Валдано - световен шампион с Аржентина от 1986 година и бивш футболист, треньор и спортен директор на Реал Мадрид, той разказа за трудните мигове по пътя към върха, за привързаността към семейството и за надеждите си, свързани с Мондиал 2022.

“Идването ми в Барселона беше огромна промяна. Преди това в Аржентина повече тичах и рядко играех с топката. В Барселона всички тренировки бяха с топка. Когато бях на 4 или 5 години, играех по същия начин, както и след това. С времето талантът ми се развиваше. Винаги съм казвал, че дарбата ми е нещо естествено за мен. Исках да играя с братята ми, но те не ми позволяваха. Това ме ядосваше и понякога се сбивахме. Прекарах детството си на улицата. Сега това е много трудно. По цял ден ритахме топката. В училище бях мързелив, но не създавах проблеми. Родителите ми ме наказваха да не играя футбол, ако имах слаби оценки и това ме караше да съм по-сериозен с уроците”, върна се към детските си спомени Меси.

“Когато бях на 7 или 8 години, започнах да гледам мачовете на Нюелс Олд Бойс. Тренирах в този клуб до 12-годишна възраст. Започнах терапията (заради проблеми с хормона на растежа - б.р.) на 11. Беше скъпо, но баща ми правеше всичко възможно, за да плаща лечението. Научих много на улицата. Напуснах Аржентина млад, но преди това научих много. Бях на проби в Ривър Плейт. Казаха ми, че са готови да плащат за терапията и само трябва да получа разрешение от Нюелс. Дори не помолих за такова, знаех, че беше невъзможно”, разказа Лео.

“Прекарах 15 дни на проби в Барселона. Беше невероятно. Дадоха ми екип и бутонки. Можех да загрея с топка преди самата тренировка. Не бях виждал нещо подобно и останах много впечатлен. Адаптацията ми не беше лесна, но когато излизах на терена, проблемите приключваха. Въпреки това, ми липсваше начинът, по който играехме на улицата в Аржентина. Сега улиците не са безопасни, а днешните деца се занимават с Плейстейшън и други подобни неща”, споделя Меси.

“Футболът много се промени. Все по-рядко виждаме играчи, които са различни. Проблемът е, че още от малки децата биват учени да играят по определен начин. Тактиката навлиза все повече във футбола. Постоянно виждаме как отбори без много талантливи състезатели, но добре организирани и тактически подготвени, затрудняват по-силни отбори. Заради това ще е все по-трудно да се появяват специални футболисти”, заяви Меси, след което се върна към първите си стъпки в Барселона.

“Имах трудна година. Шест месеца не можех да играя, а после отново се контузих. Чувствах се виновен заради това, че бях разделен от семейството си. Баща ми ме попита дали искам да се върна в Аржентина, но вече бях преодолял най-трудния момент, бях свикнал с Барселона. Подписах договор, когато бях на 14. Първата година беше невероятна. Всичко стана много бързо. След две години вече тренирах с първия отбор. Преди турнира “Жоан Гампер” Франк Рийкард ме взе на предсезонната подготовка в Азия. В отбора бяха Рафаел Маркес, Роналдиньо, Самуел Ето’о… Мачът с Ювентус промени всичко. Промени начина, по който в клуба гледаха на мен. Роналдиньо, Деко, Тиаго Мота, Силвиньо, Чави, Пуйол… всички те ме накараха да се чувствам като един от тях от самото начало. Отнасяха се чудесно с мен. Не е лесно да се интегрираш в съблекалня с такива футболисти”.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА