Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 15:32 1 372 4

Левски с първа победа от близо два месеца, вече мисли за Лудогорец (ВИДЕО)

  • вихрен сандански-
  • купа на българия-
  • футбол-
  • левски

"Сините" се позабавляваха в Сандански за 4:1 срещу Вихрен

Левски с първа победа от близо два месеца, вече мисли за Лудогорец (ВИДЕО) - 1

Левски записа първа победа от в началото на месец октомври, след като в събота „сините“ надвиха с гръмкото 4:1 като гост третодивизионния Вихрен Сандански в двубой от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. По този начин тимът на Станимир Стоило започна успешно защитата на трофея си.

Изненадващо или не, домакините се оказаха напред в резултата след само седем минути игра, след като се разписа шампионът с ЦСКА Чигозие Удоджи, който е известен у нас като Митко Удоджи. Столичани обаче успяха да обърнат резултата още до почивката с попадения на Роналдо в 24-ата и на Андриан Краев в 31-ата минута.

През втората част Левски затвърди превъзходството си и отбеляза още две попадения чрез Уелтън в 64-ата и на Георги Миланов в 72-ата минута, който оформи крайния резултат от дузпа.

Така „сините“ продължават към 1/8-финалите на надпреварата, където обаче ги чака тежка задача, тъй като гостуват на шампиона Лудогорец в Разград. Левски обаче пази добри спомени от мачовете с „орлите“ в този турнир, след като миналия сезон го победиха на два пъти, за да стигнат финала, който бе спечелен.

Двата тима ще се изправят именно един срещу друг на 01.12, когато Левски гостува на „Хювефарма Арена“ в отложен двубой от шестия кръг на efbet Лига.

Наставникът на столичани - Станимир Стоилов, е направил пет промени в състава спрямо загубата с 1:2 от Славия преди седмица. За Левски в игра се завръща вратарят Николай Михайлов, който не е пазил в официален мач над 3 месеца. За последно капитанът на столичния тим игра при загубата от Хамрун в Лигата на конференциите на 11 август. Иначе Келиан ван дер Каап, Патрик-Габриел Галчев, Абдулахи Шеху и Асен Митков заемат местата на Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Филип Кръстев.

За Вихрен сред титулярите е небезизвестният нигериец с български паспорт Чигозие Удоджи, по-известен у нас като Митко Удоджи, както и опитният Йордан Минев, който ще действа като плеймейкър.

Срещата стартира сензационно, след като още в седмата минута Вихрен поведе в резултата с първата си ситуация пред вратата на Николай Михайлов. Опитният Йордан Минев центрира от ъглов удар на втора греда, където Чигозие Удоджи надскочи Георги Миланов и с глава прати топката зад Михайлов – 1:0.

Левски обаче можеш бързо да изравни в 13-ата минута. Тогава „сините“ изпълниха бързо корнер и хванаха защитата на домакините неподготвена, като топката беше центрирана на далечната греда, където Роналдо бе оставен съвсем сам и с глава нанесе точен удар, но първо вратарят Боян Загорски докосна леко кълбото, а след това и капитанът Валери Георгиев изби точно пред голлинията.

В следващите минути гостите се задържаха по-често и изпълниха няколко поредни корнера, които обаче не доведоха до нещо по-опасно пред вратата на домакините.

В 24-ата минута Ивелин Попов стреля от дистанция по тревата, но покрай дясната греда на Загорски.

Преди да е изтекла същата минута обаче Левски възстанови равенството. Роналдо спечели въздушно единоборство пред наказателното поле на Вихрен, а след това Попов му върна топката с едно докосване. Бразилецът влезе отдясно в пеналтерията и с чудесен нисък удар по диагонала намери долния десен ъгъл на Загорски за 1:1.

Две минути след попадението Миланов центрира отдясно в наказателното поле, където Уелтън стреля точно с глава, но право във вратаря.

Левски стигна бързо до пълния обрат и поведе в резултата в 31-ата минута. Георги Миланов центрира от поредния ъглов удар за „сините“ в наказателното поле, където на първа греда Флавио Карвальо изпусна Андриан Краев, който с глава заби топката във вратата на Загорски – 1:2.

В 36-ата минута столичани можеха да отбележат трети гол. Домакините не успяха да изчистят една центрирана топка в наказателното им поле и тя попадна в Краев, който шутира ниско с левия крак, но Загорски успя с една ръка да избие.

Три минути по-късно Левски удари греда. Роналдо влезе отляво в наказателното поле с топка в крака и върна за връхлитащия Асен Митков, който стреля силно по тревата с десния крак пред дъгата, но кълбото се отби от дясната греда на вратаря Загорски.

На полувремето наставникът на Вихрен направи двойна промяна. Капитанът Валери Георгиев отстъпи мястото си на Рафаил Пърликов, а Леонардо Силва бе заменен от Кристиян Христов.

Две минути след старта на втората част Краев стреля ниско от дистанция, но се получи рикошет в Тамги Лоншел и топката стана удобна за вратаря.

В 53-ата минута Роналдо получи отдясно, влезе в наказателното поле и шутира силно към близкия ъгъл, но неточно.

„Сините“ удариха втора греда в 62-ата минута. Роналдо свали с глава пред наказателното поле за Попов, който с едно докосване изведе Уелтън отляво в пеналтерията, който стреля в близкия ъгъл, топката се удари в Загорски и се отби от дясната му греда. Накрая вратарят улови.

Левски вкара трето попадение в две минути по-късно. Дарик Моктар имаше малшанс топката да се отбие от флага за изпълнение на корнер, след като искаше тя излезе в тъч. Кълбото обаче не пожела да стори това и се отби от флагчето, което залъга защитника, който бе гонен от Уелтън. Бразилецът взе топката, влезе в наказателното поле отляво и с чудесен изстрел я прати неспасяемо в горния ляв ъгъл на Загорски за 1:3.

Левски получи право да изпълни дузпа в 71-ата минута. Тогава Патрик-Габриел Галчев опита да центрира отдясно в наказателното поле, а Руслан Иванов блокира топката с ръка и главният съдия Ивайло Ненков посочи бялата точка. С изпълнението се зае Георги Миланов, който бе точен, въпреки че вратарят Загорски усети ъгъла и докосна топката – 1:4 в 72-ата минута.

Пет минути след това именно Миланов центрира от корнер в наказателното поле, където Келиан ван дер Каап бе изпуснат от Удоджи и стреля с глава, но топката премина много близо до лявата греда на домакините.

Николай Михайлов трябваше да прави първото си спасяване в 83-ата минута,. Тогава се стигна разбъркване в наказателното поле на Левски, а след това Петко Петков стреля опасно, но капитанът на „сините“ следеше ситуацията и изби над гредата в корнер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС Подуене 1914

    10 6 Отговор
    Говежда мъка,на умряло куче нож вадят.

    Коментиран от #3

  • 2 Жорж

    3 3 Отговор
    Хайде сега магистърът по политология,Кобрата,да се сбие с някого с 40 килограма по-лек махленски бабаит и ето ексклузивна новина за ренесанс на боксовата му кариера.
  • 3 ЛУПИ СВИНЕОБИЕЦА

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДПС Подуене 1914":

    Тм какво искаш бе Глиган Припоков .нормално е Левски да си направи Тренировка.

    Коментиран от #4

  • 4 ФК. ЛАФКА

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЛУПИ СВИНЕОБИЕЦА":

    Жалкари!